Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Απορρίφθηκε η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ – Υποβιβασμός για τους “ερυθρόλευκους”

Ολυμπιακός: Απορρίφθηκε η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ – Υποβιβασμός για τους “ερυθρόλευκους”
Ολυμπιακός: Το ΑΣΕΑΔ δεν έκανε δεκτή την προσφυγή της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ και έτσι η ομάδα του Πειραιά υποβιβάζεται στην Α2.

Ολυμπιακός: Η επιλογή των ιδιοκτητών της ΚΑΕ να μη κατέβουν στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό οδήγησε τους Πειραιώτες στον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία. Αυτό είχε επιβεβαιωθεί και όταν ο ΕΣΑΚΕ αρνήθηκε όλες τις προτάσεις του Ολυμπιακού για αναβολή των play off. Θυμίζουμε ότι οι “ερυθρόλευκοι” δεν κατέβηκαν να παίξουν γιατί θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό. Στο παιχνίδι δεν θα υπήρχαν ξένοι διαιτητές και έτσι, διοίκηση και κόσμος του Ολυμπιακού πήραν μια κοινή απόφαση.

Ωστόσο οι αδερφοί Αγγελόπουλου είχαν προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ ζητώντας να ακυρωθεί η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Basket League. Θυμίζουμε ότι σε αυτό το παιχνίδι είχε κληρωθεί να διαιτητεύσει ο Παναγιώτης Αναστόπουλος. Ο συγκεκριμένος ρέφερι ήταν μέσα σε αυτούς που οι “ερυθρόλευκοι” δεν ήθελαν να σφυρίξουν τα παιχνίδια τους. Τελικά, ο διαιτητής δήλωσε κόλλημα και έγινε αλλαγή.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός είχε προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ και για να κριθεί άκυρη η απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ με την οποία είχε διατάξει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και στις δυο περιπτώσεις το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο δεν έκανε δεκτή καμία από τις δυο προσφυγές της ΚΑΕ. Αυτό σημαίνει ότι τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τις αποφάσεις, ούτε φυσικά το σκεπτικό τους. Ο ΕΣΑΚΕ θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα (1/7)  όντας για πρώτη φορά αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη κατάσταση, χωρίς ένα από τα δύο βαριά ονόματα του πρωταθλήματος να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments