Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Ο μόνος τρόπος να παραμείνει στην Basket League

Ολυμπιακός: Ο μόνος τρόπος να παραμείνει στην Basket League
Ολυμπιακός: Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ στέλνει τους «ερυθρόλευκους» στην Α2, αλλά υπάρχει ένας ακόμη τρόπος να παραμείνουν τελικά στην Basket League.

Ολυμπιακός: Σε υποβιβασμό στην δεύτερη εθνική κατηγορία οδηγήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά την απόφαση τους να μην κατέβουν στα παιχνίδια πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό. Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε τόσο τη δεύτερη όσο και την τρίτη προσφυγή των Πειραιωτών, η οποία και αφορούσε την επικύρωση της βαθμολογίας της φετινής Basket League. Θυμίζουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν κόντρα στο «Τριφύλλι», καθώς δεν θα υπήρχαν ξένοι διαιτητές, όπως είχε ζητήσει ο Ολυμπιακός, με την διοίκηση και τον κόσμο του να παίρνουν από κοινού την απόφαση αυτή.

«ΤΟ Α.Σ.Ε.Α.Δ. με την υπ αρ 66/28-06/2019 ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ», κατά της 102/23-5-2019 απόφασης του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου (Μ.Δ.Ο.) του ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ (Ε.Σ.Α.Κ.Ε.). ΔΕΧΕΤΑΙ την πρόσθετη παρέμβαση της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός ΟΠΑ υπέρ του Ε.Σ.Α.Κ.Ε.», αναφέρει το επίσημο έγγραφο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το «fosonline.gr», είναι γεγονός πως στην ΚΑΕ Ολυμπιακός υπήρχε μια αισιοδοξία πως εντέλει η ετυμηγορία του ΑΣΕΑΔ θα ήταν θετική για εκείνους και θα απέφευγαν τον υποβιβασμό, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε με το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών να ρίχνει τους «ερυθρόλευκους» στην Α2. Πλέον δεν υπάρχουν άλλα νομικά περιθώρια για τον Ολυμπιακό, ενώ φαίνεται πως δεν υπάρχει η διάθεση προσφυγής σε κάποιο Ανώτατο δικαστήριο του εξωτερικού.

Πως ο Ολυμπιακός μπορεί να αποφύγει τελικά τον υποβιβασμό

Έτσι, η συμμετοχή στην Α2 μοιάζει να είναι μονόδρομος για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «fosonline.gr», θα συμμετάσχουν εκεί με τη δεύτερη ομάδα τους, η οποία θα συμπεριλαμβάνει και παίκτες από τις ομάδες Νέων και Εφήβων. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένας τρόπος να παραμείνει τελικά ο Ολυμπιακός στην Basket League, όπως αναφέρει το ίδιο Μέσο. Κι αυτό είναι με επέμβαση του κράτους, το οποίο μέσα σε συνεννόηση με την ΕΟΚ, θα βρει τη «χρυσή τομή», για να παραμείνουν οι Πειραιώτες στην πρώτη εθνική κατηγορία.

Βέβαια, όλα αυτά είναι πιθανό να συμβούν μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, όταν ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού θα βρεθεί στο ίδιο τραπέζι και θα συζητήσει με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο, για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι πρώτοι κραδασμοί έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν τις ομάδες της Basket League. Άλλωστε, δεν είναι λίγες αυτές οι οποίες έχουν ανακοινώσει την αδυναμία τους να κατέβουν στο πρωτάθλημα της ερχόμενης σεζόν. Κι αυτό διότι τόσο ο μεγάλος χορηγός του πρωταθλήματος, όσο και τα τηλεοπτικά, έχουν ήδη ενημερώσει πως θα μειώσουν σχεδόν στα μισά χρήματα την αξία της διοργάνωσης, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν θα λάβει μέρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments