Ελλάδα

Υπουργείο Παιδείας: Αγωνία τέλος – Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2019

Υπουργείο Παιδείας: Αγωνία τέλος – Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2019
Υπουργείο Παιδείας: Οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2019 σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή (28/6/19). Αναλυτικά τα αποτελέσματα από το results.it.minedu.gov.

Υπουργείο Παιδείας: Αγωνία τέλος καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής (28/6/19) ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2019 και οι χιλιάδες μαθητές γνωρίζουν πλέον το πως έγραψαν αλλά και το πόσα μόρια συγκεντρώνουν.

Υπουργείο Παιδείας: Η διαδικασία για να μάθετε τους βαθμούς σας

Προκειμένου ένας υποψήφιος να μάθει τη βαθμολογία του στις Πανελλήνιες 2019, εισέρχεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Παιδείας, και στη συνέχεια ακολουθεί τα εξής βήματα:

  1. Συμπληρώστε τον 8-ψήφιο κωδικό υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται στο καρτελάκι ταυτότητας υποψηφίου και τα 4 ΕΛΛΗΝΙΚΑ αρχικά των ονομαστικών στοιχείων σας με τη σειρά:
  • Επώνυμο,
  • Όνομα,
  • Πατρώνυμο,
  • Μητρώνυμο
  • και πατήστε “Είσοδος”.

Υπουργείο Παιδείας: Οριστικοποίηση του μηχανογραφικού

Από την Πέμπτη 4-7-2019 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15-7-2019 και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 9-7-2019 καθώς και τη Δευτέρα 15-7-2019, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Πανελλήνιες 2019: Τα “μυστικά” για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Φροντιστές και καθηγητές έχουν δημιουργήσει έναν οδηγό με 7 συμβουλές για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων.

  • Οι 7 οδηγίες για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων:

Απαιτείται προσοχή στις πρώτες σχολές που θα δηλώσει ο υποψήφιος στο μηχανογραφικό.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι άσχετα με την επίδοση και τον αριθμό μορίων που θα συγκεντρώσει, ο κάθε υποψήφιος πρέπει να επιλέγει εκείνες στις οποίες θα ήθελε πραγματικά να εισαχθεί. Επομένως, οι σχολές δεν πρέπει να ιεραρχούνται κατά φθίνουσα σειρά μορίων, δίχως να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα ενδιαφέροντα, οι κλίσεις και οι προτιμήσεις του υποψηφίου.

Πώς πρέπει να ταξινομούνται οι σχολές

Η πρώτη ομάδα σχολών επιλογής θα πρέπει να δηλωθεί ξεκινώντας από τις υψηλόβαθμες προς τις χαμηλόβαθμες και, παράλληλα, από την κοντινότερη πόλη -στον τόπο κατοικίας του υποψηφίου- προς την πλέον μακρινή. Για παράδειγμα, εάν ένας υποψήφιος στοχεύει να περάσει είτε στην Ιατρική, είτε στη Βιολογία, θα πρέπει να δηλώσει πρώτα όλες τις Ιατρικές σχολές, ξεκινώντας από εκείνη της Αθήνας και, στη συνέχεια, όλες της Βιολογίας, ξεκινώντας και πάλι από εκείνη της Αθήνας (και συνεχίζοντας με τις υπόλοιπες).

Οι προβλέψεις για τις Βάσεις 2019 δεν πρέπει να λειτουργήσουν καταλυτικά

Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι προβλέψεις και οι διαρροές για τη διακύμανση των Βάσεων 2019, αν και είναι σημαντικές ως πληροφορίες, δεν θα πρέπει να αποτελέσουν τον βασικό άξονα επιλογής και ιεράρχησης των σχολών στο μηχανογραφικό. Εν ολίγοις, η προβλεπόμενη άνοδος στη βάση μιας σχολής, με περισσότερα μόρια από εκείνα που έχει συγκεντρώσει ο υποψήφιος, δεν θα πρέπει να οδηγεί τον υποψήφιο στον αποκλεισμό αυτής της σχολής από το μηχανογραφικό του δελτίο.

Προσοχή στην αρίθμηση των προτιμήσεων

Κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην αρίθμηση των προτιμήσεων. Η αρίθμηση, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να είναι συνεχόμενη, ξεκινώντας από τον αριθμό 1 και δεν θα πρέπει να υπάρχουν κενά ή επαναλήψεις των αριθμών της σειράς προτίμησης.

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι προσωπική υπόθεση

Ο κάθε υποψήφιος δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από τις προτιμήσεις άλλων υποψηφίων ή τις παραινέσεις τρίτων. Η επιλογή σχολών είναι μια διαδικασία που, σε μεγάλο βαθμό, θα επηρεάσει το μέλλον κάθε υποψηφίου.

Περισσότερα τμήματα δίνουν περισσότερες πιθανότητες

Ανεξάρτητα από τον αριθμό μορίων που θα συγκεντρώσει, κάθε υποψήφιος καλείται να δηλώσει όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα από το επιστημονικό πεδίο που έχει επιλέξει. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει περισσότερες πιθανότητες εισαγωγής σε κάποιο τμήμα με επιστημονικό ενδιαφέρον για τον υποψήφιο.

Οι καλύτεροι σύμβουλοι είναι οι καθηγητές

Πριν από την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου, ο υποψήφιος μπορεί να καθαρογράψει -«παραδοσιακά»- σε χαρτί τις προτιμήσεις του. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει σαφέστερη εικόνα των επιλογών του. Παρ’ όλα αυτά, αν χρειάζεται περαιτέρω συμβουλές ή εξηγήσεις, καλό θα ήταν να προτιμήσει τους καθηγητές του σχολείου του, προτού στραφεί σε δημοσιεύματα ή άλλες πηγές.

Πανελλήνιες 2019: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Από τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιµα µέχρι αυτήν τη στιγµή από βαθµολογικά κέντρα σε όλη τη χώρα, φέτος οι βαθµολογικές επιδόσεις των υποψηφίων είναι χαµηλότερες σε σχέση µε την περσυνή χρονιά, γεγονός που θα επιφέρει πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστηµονικά πεδία εκτός από το 1ο. Δείτε αναλυτικά εδώ τις εκτιμήσεις για τις βάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments