Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019: Νέες εκτιμήσεις για πτώση των βάσεων σε ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές

Πανελλήνιες 2019: Νέες εκτιμήσεις για πτώση των βάσεων σε ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές
Η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών στις Πανελλήνιες 2019 βρίσκεται σε εξέλιξη, με νέες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω για πτώση των βάσεων εισαγωγής σε περιζήτητες σχολές δύο πεδίων.

Οι Πανελλήνιες 2019 συνεχίζονται με την εξέταση ειδικών μαθημάτων, ωστόσο οι υποψήφιοι έχουν εξεταστεί στις βασικές κατηγορίες των πεδίων τους. Πλέον το “μπαλάκι” πηγαίνει στους κατά τόπους βαθμολογητές, οι οποίοι εξετάζουν τα γραπτά των συμμετεχόντων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Ήδη έχει αρχίσει να γίνεται κουβέντα για το που θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής σε περιζήτητες σχολές όλων των πεδίων, με τον καθηγητή Γιώργο Χατζητέγα, να αναδεικνύει τα πεδία όπου πιστεύει πως θα καταγραφεί πτώση, μιλώντας στην εφημερίδα “Δημοκρατία”.

Ο κ. Χατζητέγας, εκπαιδευτικός με αρκετή εμπειρία και αντιπρόεδρος του ομίλου “Πουκαμισάς”, επισημαίνει ότι “τα πρώτα αντικειμενικά στοιχεία και μετρήσιμα μεγέθη θα υπάρχουν την επόμενη εβδομάδα, όταν το υπουργείο Παιδείας δώσει στη δημοσιότητα τα βαθμολογικά στοιχεία με την κλιμάκωση των βαθμολογιών, που θα φωτίσουν καίρια την κατανομή των γραπτών από βαθμολογικές κλίμακες από το 0 έως το 20″.

Ο ίδιος πάντως προχώρησε σε ένα πρώτο συμπέρασμα, κρίνοντας από τη δυσκολία των θεμάτων σε μαθήματα όπως η Φυσική και η Χημεία. Όπως ανέφερε, “η μόνη ασφαλής εκτίμηση που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή με βάση τον αριθμό δυσκολίας των θεμάτων στα οποία κλήθηκαν να διαγωνιστούν οι υποψήφιοι”

Εκτίμηση για πτώση των βάσεων σε δεύτερο και τρίτο πεδίο

Ουσιαστικά, ο κ. Χατζητέγας αναφέρει ότι: “το συμπέρασμα, με βάση τα θέματα φέτος σε ό,τι αφορά στα βαθμολογικά ρετιρέ στο δεύτερο και στο τρίτο Επιστημονικό Πεδίο, δηλαδή στις περιζήτητες πολυτεχνικές και ιατρικές σχολές, είναι ότι θα πρέπει να αναμένουμε χαμηλές βαθμολογικές επιδόσεις και συνακόλουθα και πτώση των βάσεων, ενδεχομένως μεγάλη, εξαιτίας των πολύ δύσκολων θεμάτων στα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας. Οι πολυτεχνικές και ιατρικές σχολές αναμένεται να έχουν υποχώρηση ίσως και μεγάλη”.

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού

Από την Παρασκευή (21/6) οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τον προσωπικό τους κωδικό από το λύκειό τους, προκειμένου να μπορέσουν να μελετήσουν το φετινό μηχανογραφικό 2019. Η προθεσμία τελικής οριστικοποίησης του μηχανογραφικού έχει οριστεί η 15η Ιουλίου.

Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο, μπορούν να απευθυνθούν στο λύκειό τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό δελτίο και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (προσωρινή αποθήκευση).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments