Αθλητισμός

Αργεντινή εθνική: Η κίνηση του Μέσι που θεωρήθηκε ως “καλός οιωνός”

Αργεντινή εθνική: Η κίνηση του Μέσι που θεωρήθηκε ως “καλός οιωνός”
Αργεντινή εθνική: Ο Λιονέλ Μέσι έψαλε τον εθνικό ύμνο της χώρας πριν από το ματς με τη Βενεζουέλα.

Αργεντινή εθνική: Στα ημιτελικά του Copa America προκρίθηκε η Αργεντινή, επικρατώντας με 2-0 της Βενεζουέλας. Οι Λαουτάρο Μαρτίνες και Λο Σέλσο, με τα δύο γκολ τους, οδήγησαν την ομάδα του Σολάρι στους τέσσερις, απέναντι στην οικοδέσποινα Βραζιλία, στο ματς όπου όλη η υφήλιος περιμένει να παρακολουθήσει με αγωνία. Όσο για τους Αργεντινούς; Περιμένουν μια εμφάνιση αντάξια της φήμης του, από τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Μέσι βρίσκεται στο “στόχαστρο” της κριτικής για ακόμη μια φορά, σε ένα ακόμη μεγάλο τουρνουά με την Εθνική Αργεντινής. Έφτασε 32 χρονών, έχει σηκώσει τα πάντα με τη Μπαρτσελόνα, θεωρείται ήδη ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που είδε ποτέ αυτός ο πλανήτης, αλλά…

Όσον αφορά την Εθνική, τα πράγματα είναι αντιστρόφως ανάλογα. Επί των ημερών του Μέσι, η Αργεντινή δεν έχει σηκώσει ούτε ένα τρόπαιο. Αντίθετα, έχει αποτύχει με κάθε τρόπο, είτε φεύγοντας νωρίς, είτε χάνοντας σε τελικούς, να σπάσει αυτήν την ευχή – κατάρα που τη συνοδεύει από τα χρόνια του Μαραντόνα.

Για το σύνολο των ποδοσφαιρόφιλων του πλανήτη, ο Μέσι έχει ξεπεράσει προ πολλού τον Ντιέγκο. Για τους συμπατριώτες του, αλλά και ορισμένους ρομαντικούς, η… σκιά του Μαραντόνα πλανάται δίπλα από τον σταρ της Μπαρτσελόνα και θα φύγει, μονάχα με την κατάκτηση κάποιας κούπας. Οι φανατικοί πάντως, τσεκάρουν όλα τα σημάδια και το τελευταίο που αφορά τον Λίο, είναι σημαντικό.

Στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων, ο Μέσι τραγούδησε φωναχτά τον ύμνο της Αργεντινής. Πράγμα που δεν συνηθίζει και μάλιστα έχει κατηγορηθεί πολλάκις γι’ αυτό, με τους συμπατριώτες του να τον θεωρούν -ορισμένες φορές- περισσότερο Ισπανό, παρά… δικό τους.

Ο Λίο έψαλε τον ύμνο και ήδη, για τους Αργεντινούς που ψάχνουν σημάδια πρόκρισης και νίκης επί της παραδοσιακής αντιπάλου, Βραζιλίας, τα πράγματα έχουν γίνει ξεκάθαρα.

Έστω και αν η σχέση μεταξύ του Μέσι και της Εθνικής έχει περάσει από “σαράντα κύματα”, με αρκετά επίσημα (και ανεπίσημα) “φεύγω, σταματάω”, αυτή είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία για διάκριση. Για πολλούς, εφ’ όσον η κάμερα τον έπιασε να ψάλλει τον ύμνο, τότε φαίνεται αποφασισμένος να… της δώσει μια να σπάσει, αυτής της κατάρας που τον κυνηγά, όσον αφορά την παρουσία του με την Εθνική Αργεντινής. Όλα θα φανούν σε λίγες ημέρες, μετά τη λήξη του ματς με τη Βραζιλία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments