Αθλητισμός

Τζέιμς Γκιστ: Οι δύο ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του

Τζέιμς Γκιστ: Οι δύο ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του
Τζέιμς Γκιστ: Υπάρχουν δύο "μνηστήρες" για τον Αμερικανό φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό.

Τζέιμς Γκιστ: Έπειτα από σχεδόν επτά χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό, ο 32χρονος Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ χώρισε… φιλικά με τους πράσινους. Ο απολογισμός της καριέρας του στον Παναθηναϊκό ήταν… πλούσιος. Πέντε πρωταθλήματα, έξι κύπελλα Ελλάδος, αμέτρητες μεγάλες στιγμές, φοβερά καρφώματα, εξαιρετικές άμυνες και κυρίως, μια σχέση αγάπης με τον κόσμο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τον άνθρωπο που έμελλε να γίνει ο δεύτερος μακροβιότερος ξένος της ομάδας, πίσω από τον Μάικ Μπατίστ.

Ωστόσο, ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του και ο Γκιστ δεν είναι πλέον, τουλάχιστον για το υψηλότερο επίπεδο, ο φόβος και ο τρόμος των παρκέ. Ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος το 2012 είχε δώσει το “ΟΚ” για την ανταλλαγή του με τον Πάνκο, έδωσε τώρα την εντολή για την αποδέσμευσή του, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να “ξεψαχνίζει” την αγορά, εντός και εκτός συνόρων.

Η κοινή πορεία Γκιστ και Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να τον ευχαριστεί για τις στιγμές που προσέφερε στον σύλλογο. Πλέον, ο “Γκιστόπουλος” καλείται να αναζητήσει την επόμενη μπασκετική επαγγελματική του στέγη, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρίσκεται στην Ευρώπη. Εάν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη από… ανατολή μεριά, δηλαδή από την Κίνα που αρέσκεται να “σκάει” χρήματα και να πληρώνει υπεραξίες, τότε ο Γκιστ θα παραμείνει στην Ευρώπη, ου μην και στην Euroleague!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχουν ήδη δύο σύλλογοι που εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης για την απόκτηση του 32χρονου φόργουορντ/σέντερ.

Πρόκειται για τη Ζαλγκίρις Κάουνας, με τον Σάρας Γιασικεβίτσιους να γνωρίζει αρκετά καλά τον Γκιστ από τις δεκάδες μεταξύ τους μονομαχίες στη Euroleague την περίοδο που ήταν παίκτης, αλλά και αργότερα όταν κάθισε στον πάγκο της ομάδας του Κάουνας. Ο Γκιστ αποτελεί λύση πολυτελείας για τους Λιθουανούς, οι οποίοι υφίστανται τη δεύτερη περίοδο… αποψίλωσης του ρόστερ, έπειτα από το καλοκαίρι του 2018. Θεωρητικά, η προσθήκη του Γκιστ θα ταίριαζε ακριβώς στα “θέλω” του Σάρας.

Η δεύτερη ομάδα που “γλυκοκοιτάζει” τον “Γκιστόπουλο” είναι η Χίμκι. Οι Ρώσοι έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες και σαφώς πιο γερό πορτοφόλι από τους Λιθουανούς. Η περσινή σεζόν δεν κύλησε όπως θα θέλανε στα περίχωρα της Μόσχας και πλέον αναζητούν προσθήκες ποιότητας, με τον πρώην πράσινο ψηλό να ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Που θα “κάτσει” η μπίλια για τον Γκιστ; Τα πάντα θα φανούν τις επόμενες εβδομάδες, με τον Αμερικανό να έχει όλον τον χρόνο ώστε να εξετάσει τις διαθέσιμες επιλογές, ή ακόμη και να περιμένει σε περίπτωση που εμφανιστούν κι άλλοι “μνηστήρες” στον ορίζοντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments