Διεθνή

Άνγκελα Μέρκελ: Αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο τρέμουλό της

Άνγκελα Μέρκελ: Αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο τρέμουλό της
Άνγκελα Μέρκελ: Η Γερμανίδα καγκελάριος σχολίασε για πρώτη φορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το τρέμουλο στα χέρια της.

Άνγκελα Μέρκελ: Η Γερμανίδα καγκελάριος βρίσκεται στην Οσάκα της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο της συνόδου των G20. Πλην των επαφών της με άλλους ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του κόσμου, η Μέρκελ δεν δίστασε να αναφερθεί και στο πρόβλημα που έχει προκαλέσει ανησυχία, αλλά και πολλά σενάρια, σχετικά με το τρέμουλο που εμφανίζεται συχνά στα χέρια της. Συγκεκριμένα, σήμερα (29/6), η Μέρκελ τοποθετήθηκε επί του ζητήματος λέγοντας τα εξής.

“Δεν έχω κάτι να αναφέρω επί του θέματος. Είμαι καλά. Όπως ήρθε (σ.σ το τρέμουλο), έτσι θα φύγει. Δεν αποκλείεται να επιδεινώθηκε από την προσπάθειά μου να το ελέγξω”, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, θέλοντας να υποβαθμίσει το ζήτημα. Για πολλούς, το γεγονός πως το τρέμουλο εμφανίστηκε δύο φορές τις τελευταίες ημέρες, αποτελεί σημάδι ενός σοβαρότερου προβλήματος, το οποίο η ίδια πιθανώς να γνωρίζει, αλλά να επιθυμεί να το αποκρύψει από το κοινό.

Πάντως, στη Γερμανία, προσπαθούν ήδη να δώσουν μια εξήγηση σχετικά με το τι μπορεί να συμβαίνει στην πολιτικό.  Στην καγκελαρία έκαναν λόγο για αφυδάτωση, την ίδια ώρα που η Bild με δημοσίευμά της ανέφερε πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Αντίθετα, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, DPA, ανέφερε πως η Μέρκελ είχε νιώσει και παλαιότερα άσχημα όταν βρισκόταν αρκετή ώρα κάτω από τον ήλιο.

Τα ιατρικά σενάρια για το πρόβλημα της Μέρκελ

Η γιατρός, Σάρα Μπριούερ, ανέφερε ότι το τρέμουλο μπορείνα οφείλεται σε υπερδραστηριότητα του θυρεοειδή. Άλλωστε, όπως ανέφερε, η κατάσταση  αυτή παρουσιάζεται 10 φορές περισσότερο σε άνδρες από ό,τι γυναίκες.

Ένα δεύτερο σενάριο σύμφωνα με την ίδια γιατρό είναι η κατάσταση να οφείλεται σε παρενέργεια κάποιου φαρμάκου. Εκδοχή που δεν αποκλείεται είναι και η υπογλυκαιμία με τους ειδικούς να μην αποκλείουν και την κατάσταση που αποκαλείται «essential tremor».

Από την άλλη πλευρά, Βρετανός καθηγητής θεωρεί ότι η κατάσταση της Μέρκελ μπορεί να οφείλεται σε μια νευρολογική πάθηση που αποκαλείται ορθοστατικό τρέμουλο (orthostatic tremor). Η πάθηση αυτή παρουσιάζεται συνήθως σε γυναίκες άνω των 6ο ετών (η Μέρκελ είναι 64 ετών).

Τέλος, ένας άλλος γιατρός από τη Βρετανία επισήμανε στον Telegraph ότι το τρέμουλο μπορεί να οφείλεται σε κάποια μόλυνση και στην αντίδραση του σώματος για να την καταπολεμήσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments