Αθλητισμός

Max Verstappen: Νικητής στο Grand Prix της Αυστρίας (vid)

Max Verstappen: Νικητής στο Grand Prix της Αυστρίας (vid)
Max Verstappen: Μεγάλος νικητής στο αυστριακό Grand Prix, ύστερα από μια συναρπαστική "μάχη".

Max Verstappen: Τεράστια νίκη για τον 21χρονο Ολλανδό οδηγό και για τη Red Bull, έπειτα από 10 συνεχόμενες επιτυχίες της Mercedes. Ο πιλότος της Red Bull μπορεί να μην ξεκίνησε καλά στο Grand Prix της Αυστρίας, ωστόσο με την ώρα κέρδιζε έδαφος και έφτασε μέχρι την πρώτη θέση, πανηγυρίζοντας μια εξαιρετική επιτυχία.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο πιλότος της Ferrari, ΛεΚλέρκ ενώ το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Bottas με Mercedes. Ο Vettel κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση και μάλιστα μπροστά από τον Hamilton που δεν έδειξε ότι είναι σε θέση για κάτι καλύτερο ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του πέμπτος.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Norris (McLaren), Gasly (Red Bull), Sainz (McLaren), Raikkonen (Alfa Romeo) και Giovinazzi (Alfa Romeo)

Η εξέλιξη του αυστριακού Grand Prix

Το GP στην Αυστρία είχε όλες τις προϋποθέσεις για αρκετή αγωνία και θέαμα. Ο Leclerc στην 1η θέση της εκκίνησης, στην 2η θέση ο Max Verstappen, στην 3η ο Bottas και ο Lando Norris στην 5η. Παρά το οτι ο Hamilton δέχτηκε ποινή τριών θέσεων εκκινούσε από την 4η θέση μιας και ο Kevin Magnusen που είχε κάνει τον 5ο χρόνο, δέχτηκε ποινή πέντε θέσεων αφού άλλαξε κιβώτιο ταχυτήτων.

Στην εκκίνηση ο πιο άτυχος ήταν ο Max Verstappen που έχασε 5 θέσεις ενώ ο Leclerc κράτησε την πρώτη θέση. Ο Vettel που ξεκινούσε από την 9η θέση πέρασε δυο μονοθέσια ενώ μέχρι τον 18ο γύρο είχε βρεθεί στην 5η θέση. Ο Lando Norris συνέχισε να εντυπωσιάζει δίνοντας αρκετές μάχες, όπως και ο κατά πολύ γηραιότερος Kimi Raikkonen. Στον 22ο γύρο στα Pits μπήκαν οι Bottas και Vettel και για ακόμα μια φορά η Ferrari φάνηκε ανέτοιμη μιας και έλειπε το ένα ελαστικό με αποτέλεσμα να πέσει στην 7η θέση.

Στον 31ο γύρο ο Hamilton μπήκε στα pits αλλά καθυστέρησε πολύ μιας και άλλαξε την εμπρός αεροτομή, με αποτέλεσμα να πέσει στην 5η θέση. Οι μάχες ήταν συνεχείς με τον Norris να λάμπει και τον Vettel μεθοδικά να ανεβαίνει θέσεις. Πολύ ωραία ήταν η άμυνα του τελευταίου στον Verstappen, ο οποίος όμως κατάφερε να τον περάσει στον 50ο γύρο. Ο Verstappen συνέχισε να “πετάει” περνώντας στον 55ο γύρο και τον Bottas.

Τελικά τα κατάφερε λίγο πριν τελειώσει ο αγώνας, με μια προσπέραση που ήταν κάπως οριακή μιας και δεν έδωσε χώρο στον Leclerc. Αυτή πάντως ήταν η πρώτη νίκη για την Red Bull για το 2019 και η πρώτη νίκη της Honda από την στιγμή που επανήλθε στην F1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments