Αθλητισμός

Γιαγιά Τουρέ: Συνεχίζει την καριέρα του στην Κίνα ο Γιάγια Τουρέ

Γιαγιά Τουρέ: Συνεχίζει την καριέρα του στην Κίνα ο Γιάγια Τουρέ
Γιαγιά Τουρέ: Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού δεν έχει σκοπό να σταματήσει ακόμα την πλούσια καριέρα του, καθώς συμφώνησε με την κινεζική Qingdao Huanghai.

Γιαγιά Τουρέ: Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Σίτι επέλεξε τον επόμενο σταθμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ο Ιβοριανός μέσος φερόταν να σκέφτεται την αποχώρηση από την ενεργό δράση, όμως τα δεδομένα άλλαξαν και αναμένεται να συνεχίσει το ποδόσφαιρο στην Κίνα.

Συγκεκριμένα ο Γιαγιά Τουρέ έχει συμφωνήσει σε όλα με την κινεζική ομάδα την Qingdao Huanghai, η οποία αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της χώρας. Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος και το τελευταίο διάστημα ο Ιβοριανός έκανε προπονήσεις με την ομάδα και τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε συμβόλαιο.

Ο Νιενιερί Γιαγιά Τουρέ ξεκίνησε την καριέρα του στο κλαμπ Μιμοζά όπου έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 18 ετών. Οι επιδόσεις του τράβηξαν την προσοχή της Ευρώπης. Πριν από τη μετακίνησή του στη Μπαρσελόνα το 2007,είχε παίξει σε ομάδες όπως την Μπέβερεν, Μεταλούργκ Ντονέτσκ και Ολυμπιακό.  Έπαιξε πάνω από 70 αγώνες στην Μπαρσελόνα, όπου ήταν μέρος της ιστορικής σεζόν του 2009,όπου κέρδισαν 6 τρόπαια σε μια σεζόν. Το 2010, μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Σίτι αποτελώντας βασικό και αναντικατάστατο παίκτη,όπου σημείωσε μερικά κρίσιμα γκολ και ήταν καθοριστικός για την ομάδα του το 2011 όπου κέρδισαν την Πρέμιερ Λιγκ μετά από 44 χρόνια.

Γκιγιέρμε: «Έμαθα πολλά από τον Γιάγια Τουρέ»

Το εγκώμιο του Γιάγια Τουρέ και των οπαδών του Ολυμπιακού, έπλεξε σε συνέντευξή του ο Γκιγιέρμε.  “Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι πολύ φανατικοί. Οι πιο φανατικοί που έχω συναντήσει από τότε που ήρθα στην Ευρώπη. Σε όλα τα παιχνίδια, σημαντικά και μη, κάνουν πολύ θόρυβο. Οι οπαδοί της Ουντινέζε και της Λα Κορούνια γέμιζαν το γήπεδο, αλλά πήγαιναν. Αυτοί του Ολυμπιακού κάνουν πολύ θόρυβο. Νομίζω ότι μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτούς της Κορίνθιανς”, δήλωσε αρχικά ο Γκιγιέρμε στη συνέντευξή του στο Yahoo Sports.

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο τα τελευταία δύο χρόνια, τόνισε: “Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα και δεν είναι φυσιολογικό να μένει δύο χρόνια χωρίς τον τίτλο του πρωταθλητή. Ελπίζω ότι την επόμενη σεζόν, θα κάνουμε καλά παιχνίδια και θα κατακτήσουμε τον τίτλο. Χρειαζόμαστε αυτόν τον τίτλο”. Για την παρουσία Λατίνων, που τον βοήθησαν να προσαρμοστεί γρήγορα στον Ολυμπιακό και πέρα από τις καλές εμφανίσεις να σημειώσει και 5 γκολ σε 32 εμφανίσεις, ο Γκιγιέρμε τόνισε: “Η εκτίμησή μου είναι ότι η σεζόν ήταν πολύ καλή. Έπαιζα στους περισσότερους αγώνες και είχα υπομονή όταν ήρθα ώστε να έχω μια ακολουθία”.

Ο Βραζιλιάνος τόνισε ότι έμαθε πολλά από τον σταρ της Ακτής Ελεφαντοστού και της Μάντσεστερ Σίτι, Γιαγιά Τουρέ.«Με έναν παίκτη αυτού του βεληνεκούς, μόνο και μόνο να προπονείσαι δίπλα του, μαθαίνεις πολλά. Ο Γιάγια είναι ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο και δεν φαντάστηκα ότι θα ήταν τόσο ταπεινός. Μιλήσαμε πολύ και καθώς παίζαμε στην ίδια θέση, μου είπε πολλά. Πρέπει να τον ευχαριστήσω όχι μόνο ως παίκτη, αλλά κυρίως ως άνθρωπο. Ήταν τιμή μου να παίξω μαζί του”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments