Αθλητισμός

Ταϊρίς Ράις: Υπέγραψε στον Παναθηναϊκό ο Αμερικανός γκαρντ

Ταϊρίς Ράις: Υπέγραψε στον Παναθηναϊκό ο Αμερικανός γκαρντ
Ταϊρίς Ράις: Οριστικά "πράσινος" ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του στους νταμπλούχους Ελλάδος.

Ταϊρίς Ράις: Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκανε την πρώτη της μεταγραφή για τη σεζόν 2019/20, καθώς στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ. Τις προηγούμενες ημέρες, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει προφορικά και σήμερα, ο παίκτης έστειλε το συμβόλαιό του υπογεγραμμένο στα γραφεία της ΚΑΕ. Η συμφωνία των δύο πλευρών θα έχει ισχύ για μία σεζόν. Το μόνο που απομένει, είναι η επίσημη ανακοίνωση από την πράσινη ΚΑΕ που αυτήν την εβδομάδα έχει… αρκετή δουλειά.

Ο Ταϊρίς Ράις προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με τη Μπάμπεργκ, την οποία έφερε μέχρι το Final-4 του Basketball Champions League και αναδείχθηκε MVP μετρώντας 16.4 πόντους, 4.4 ασίστ και 2.4 ριμπάουντ ανά ματς. Ο Ράις έχει κάνει πέρασμα και από τη Μακάμπι, όπου σήκωσε τη Euroleague το 2014, αλλά και από τις Μπαρτσελόνα, Πανιώνιο, Άρτλαντ και Μπάγερν.

Η νέα μεταγραφή του Παναθηναϊκού, (32 ετών, γεννημένος το 1987) ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του καριέρα από τον Πανιώνιο (2009) και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τους Άρτλαντ Ντράγκονς (2010), με τη Λιέτουβος Ρίτας, τη Μπάγερν Μονάχου, τη Μακάμπι, τη Χίμκι και τη Μπαρτσελόνα να αποτελούν τους επόμενους σταθμούς του. Το 2018 πέρασε από την Κίνα (Σενζέν Λέοπαρντς) και στη συνέχεια μετέβη στη Μπάμπεργκ. Ο Ταϊρίς Ράις αναδείχθηκε MVP του Final-4 του 2014, όταν οδήγησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην κατάκτηση της διοργάνωσης.

Και τώρα ο Ουάιλι

Πλην του Ράις, αναμένεται να γίνει και επίσημη η κίνηση που έχει «κλειδώσει» εδώ και καιρό. Πρόκειται για την προσθήκη του Τζέικομπ Ουάιλι, ο οποίος έρχεται «διψασμένος» για διακρίσεις στα 26 του χρόνια, μετά από ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό της σεζόν με τη φανέλα της Γκραν Κανάρια. Ο Ουάιλι έρχεται για να μπει στα «παπούτσια» του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος αποχαιρέτισε τον σύλλογο έπειτα από επτά χρόνια προσφοράς και 11 κούπες. Ο Αμερικανός ψηλός, αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως από τον σύλλογο εντός της εβδομάδας που έρχεται.

Παράλληλα, αναμένεται να “κλειδώσει” η παραμονή του Ντεσόν Τόμας. Ο σύλλογος, κρατάει λοιπόν στις τάξεις του έναν ικανότατο φόργουορντ με έφεση στο σκοράρισμα και δυνατότητα ματσαρίσματος των αντίπαλων ψηλών κοντά στο καλάθι. Όπως όλα δείχνουν, η ανανέωσή του θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών. Ο Ντεσόν Τόμας,  ήταν ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της ομάδας στο δεύτερο μισό της σεζόν, υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments