Αθλητισμός

Wimbledon: Άνετη πρόκριση στον 2ο γύρο για τη Σάκκαρη

Wimbledon: Άνετη πρόκριση στον 2ο γύρο για τη Σάκκαρη
Wimbledon: Η Μαρία Σάκκαρη δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα στην Μπερντάντα Πέρα (7-6, 6-3) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon.

Wimbledon: Την πρόκριση της στο δεύτερο γύρο του Wimbledon πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ της Μπερντάντα Πέρα (7-6, 6-3) σε 88 λεπτά κι έκλεισε το ραντεβού της με την Μαρί Μπούζκοβα από την Τσεχία. Η Μπούζκοβα είναι μόλις 21 ετών και συμμετέχει για 2η φορά στο τουρνουά, στον πρώτο γύρο του οποίου απέκλεισε με 2-0 σετ την Μπάρτελ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο τενίστριες δεν έχουν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες στο παρελθόν. Η Σάκκαρη έκανε ένα μεστό παιχνίδι σήμερα, το οποίο κρίθηκε κυρίως από την κλάση της, αλλά και τα αρκετά λάθη της αντιπάλου της.

Τα βρήκε «σκούρα» στο πρώτο σετ η Σάκκαρη

Στο πρώτο σετ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια «ζορίστηκε» αρκετά, καθώς είδε την αντίπαλο της να της κάνει break στο σερβίς και να προηγείται με 2-1. Ωστόσο, η Σάκκαρη απάντησε άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Από εκεί και πέρα οι δύο τενίστριες «αντάλλαζαν» games και χρειάστηκε το πρώτο σετ να οδηγηθεί στο tie break για να κριθεί η έκβαση του. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρήκε μεγάλα χτυπήματα όταν τα χρειάστηκε και στο πρώτο της set point στο 6-4, τελείωσε το σετ και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη και την πρόκριση της στο δεύτερο γύρο του Wimbledon.

«Καθάρισε» εύκολα το δεύτερο σετ

Τα πράγματα στο δεύτερο σετ αποδείχθηκαν λίγο πιο απλά για την Σάκκαρη. Η ίδια πίεσε από το ξεκίνημα την αντίπαλο της και έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στο 1-0 μετά από break. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν σταμάτησε εκεί όμως και έδωσε συνέχεια στον «τρελό» ρυθμό της, κάνοντας ακόμη ένα break και κρατώντας δύο φορές το σερβίς της για να φτάσει στο 4-0. Η Πέρα έδειξε ότι έχει «σφυγμό», και πήρε το επόμενο γκειμ για να απαντήσει η Σάκκαρη και να προηγηθεί με 5-1.

Η τενίστρια από την Κροατία προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση της και αφού έχασε έξι break point κι έσβησε κι ένα match point της Σάκκαρη κατάφερε να κάνει break σ’ ένα απίθανο γκειμ, μειώνοντας σε 5-3. Ωστόσο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έβαλε ξανά το πόδι στο γκάζι στο αμέσως επόμενο game και έκανε νέο break, και τελείωσε την αναμέτρηση. Πλέον, η Σάκκαρη στρέφει την προσοχή της στο επερχόμενο παιχνίδι της Τετάρτης (3/7) κόντρα στην Μαρί Μπούζκοβα και θα προσπαθήσει να περάσει στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην καριέρα της.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως την πρόκριση για το δεύτερο γύρο πήρε και η Ελίνα Σβιτολίνα, πιθανή αντίπαλος της Μαρίας στον τρίτο γύρο, καθώς απέκλεισε με 7-5, 6-0 την Ντάρια Γκαβρίλοβα. Η Ουκρανίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει τώρα την Μαργκαρίτα Γκασπαριάν, που νίκησε 6-4, 6-4 την Άνα Λένα Φρίντσαμ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments