Διεθνή

Ερντογάν – G20: Η αγενής κίνηση του Τούρκου προέδρου στην “οικογενειακή” φωτογραφία

Ερντογάν – G20: Η αγενής κίνηση του Τούρκου προέδρου στην “οικογενειακή” φωτογραφία
Ερντογάν - G20: Ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να "σπάσει" το πρωτόκολλο, προκαλώντας αμηχανία στους υπόλοιπους ηγέτες.

Ερντογάν – G20: Είθισται, στο τέλος κάθε συνόδου που αφορά τους ηγέτες των ισχυρότερων κρατών του κόσμου, να μαζεύονται όλοι για να βγει η “οικογενειακή” φωτογραφία. Σε κάθε σύνοδο κορυφής, η οικογενειακή φωτογραφία αποτελεί… παράδοση και συνήθως, τίποτα δεν ξεφεύγει από το πρωτόκολλο. Εκτός αν υπάρξει… παρέμβαση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν θέλησε να καθίσει εκεί που τον είχαν τοποθετήσει οι Ιάπωνες οικοδεσπότες και με… ντρίμπλα έφτασε δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ. Με αυτόν τον τρόπο, κατέστησε σαφές ότι ήθελε να βρίσκεται δίπλα στον πλανητάρχη και όχι στην προκαθορισμένη θέση, προκαλώντας την απορία και την οργή των παρευρισκομένων.

Όσο για τον ηγέτη ο οποίος είδε τον Ερντογάν να του “τρώει” τη θέση στην οικογενειακή φωτογραφία; Αυτός ήταν ο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος είχε την τιμητική να τοποθετηθεί δίπλα στον Αμερικανό πρόεδρο, κάτι που θα έκανε με χαρά μετά τις πρόσφατες συνομιλίες τους, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος τα παρέκαμψε όλα και τον… πρόλαβε!

Δείτε το βίντεο με την κίνηση του Ερντογάν εδώ

Τα είπαν και… συμφώνησαν Ερντογάν και Πούτιν

Πριν από την αγενή του κίνηση στην “οικογενειακή” φωτογραφία, ο Τούρκος πρόεδρος είχε φροντίσει να προχωρήσει τις διπλωματικές επαφές του με τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο της συνόδου των G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Οι δύο άνδρες, αφού τόνισαν τη χαρά τους για τη νέα τους συνάντηση, επικεντρώθηκαν κυρίως στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπερτόνισε την ανάγκη αύξησης για το εμπορικό «αλισβερίσι» ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία, την ώρα που ΗΠΑ και Κίνα, κήρυξαν… ανακωχή.

Παράλληλα, στην ατζέντα του Ρώσου προέδρου βρέθηκε και το θέμα του τουρισμού. Ο Πούτιν υπογράμμισε το γεγονός πως κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από τη χώρα του επισκέπτονται την Τουρκία, γεγονός που ενισχύει την οικονομία της εν λόγω χώρας. Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε τη χαρά του για την ενίσχυση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, ενώ αναφέρθηκε και στο πρότζεκτ δημιουργίας πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού.

«Χαιρετίζω έναν καλό φίλο, τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Θα ήθελα να παρατηρήσω ότι πρόσφατα δώσαμε μια ώθηση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις. Η επόμενη συνάντηση μιας κοινής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία. Η πρώτη μονάδα του πυρηνικού εργοστασίου του Ακογιού, θα πρέπει να ξεκινήσει τη λειτουργία της το 2023. Από την άλλη, θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό ο μη πυρηνικός εξοπλισμός να προέρχεται από την τουρκική αγορά”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments