Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο (pics&vids)

Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο (pics&vids)
Χονγκ Κονγκ: Πάνω από 1.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί περιμετρικά του κτιρίου του Κοινοβουλίου, στην καρδιά της επιχειρηματικής συνοικίας της πρώην βρετανικής αποικίας

Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές, οι οποίοι αντιτίθενται στην προσκείμενη στο Πεκίνο κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, εισέβαλαν τη Δευτέρα, στο Κοινοβούλιο, σπάζοντας τις τζαμαρίες του κτιρίου, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, δεκάδες άνθρωποι, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας αυτοσχέδιες ασπίδες, διείσδυσαν στο Νομοθετικό Συμβούλιο (LegCo).

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ανήμερα της 22ης επετείου της παράδοσης της κυριαρχίας του Χονγκ Κονγκ από τη Βρετανία στην Κίνα, οι διαδηλωτές κατέστρεψαν πίνακες ζωγραφικής, έσπασαν πόρτες, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, εκφράζοντας την οργή τους για το προτεινόμενο νομοσχέδιο που θα ανοίγει τον δρόμο για τις απελάσεις υπόπτων στην Κίνα.

Πάνω από 1.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί περιμετρικά του κτιρίου του Κοινοβουλίου, στην καρδιά της επιχειρηματικής συνοικίας της πρώην βρετανικής αποικίας. Πολλοί κρατούσαν οδικές πινακίδες, άλλοι λαμαρίνες και κομμάτια από σκαλωσιές. Μια ομάδα φοιτητών χρησιμοποίησαν ένα μεταλλικό καροτσάκι και κοντάρια και κατάφεραν να σπάσουν τις τζαμαρίες της εισόδου του κτιρίου.

Μετά την έφοδο των διαδηλωτών, το κοινοβούλιο σήμανε κόκκινο συναγερμό, διατάσσοντας τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν αμέσως τον χώρο και ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις εργασίες του για αύριο Τρίτη.

Στις αλλεπάλληλες διαδηλώσεις στο ημιαυτόνομο Χονγκ Κονγκ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν συμμετάσχει έως και ένα εκατομμύριο πολίτες, οι οποίοι εκφράζουν οργή για τις πολιτικές της Κάρι Λαμ, της επικεφαλής της κυβέρνησης της πόλης-κράτους, που υποστηρίζεται από το Πεκίνο. Πρόκειται για τη σοβαρότερη πρόκληση με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπος ο πρόεδρος της Κίνας, ο Σι Τζινπίνγκ, αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2012. Κεντρικό αίτημα όσων συμμετέχουν σε αυτές τις μαζικές κινητοποιήσεις ιστορικού μεγέθους είναι να αποσυρθεί σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments