Ελλάδα

Κώστας Μπακογιάννης: “Από την πρώτη στιγμή ήμουν απέναντι στην απλή αναλογική”

Κώστας Μπακογιάννης: “Από την πρώτη στιγμή ήμουν απέναντι στην απλή αναλογική”
Κώστας Μπακογιάννης: Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων παρέστη σε εκδήλωση στην Κοζάνη και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα προβλήματα που εντοπίζει στο εκλογικό σύστημα.

Κώστας Μπακογιάννης: Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων παρέστη σε εκδήλωση στην Κοζάνη, η οποία οργανώθηκε από τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρόνη Ακριτίδη. Η εκδήλωση αφορούσε την: “Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα στον Νομό Κοζάνης: Το στοίχημα της συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Κυβέρνησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιστημονικών και Παραγωγικών Φορέων”. Στο πρώτο του σχόλιο, ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι: “Έχουμε το πιο αρτηριοσκληρωτικό, το πιο γραφειοκρατικό και υδροκέφαλο κράτος της Ευρώπης και μια πολιτεία που είναι σχεδιασμένη με τις λογικές του 1960 και όχι του 2020. Και αυτό το κράτος θέλουμε να το γυρίσουμε ανάποδα, να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της ελληνικής περιφέρειας που βρίσκονται σε αιχμαλωσία”.

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγών, οι οποίες όμως μπορούν να επιτευχθούν μόνο δια της συνεργασίας. Παράλληλα, εξέφρασε για ακόμη μια φορά την αντίθεσή του, όσον αφορά το σύστημα της απλής αναλογικής, που παρουσιάστηκε ως μέτρο για τη διευκόλυνση της επιλογής των συνεργασιών. Συγκεκριμένα, ανέφερε: “Αλίμονο εάν περιμέναμε την απλή αναλογική για κάνουμε πράξη τις συνεργασίες. Το 90% των αποφάσεων στο περιφερειακό μας συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας λαμβάνονται με μεγάλη πλειοψηφία. Από την πρώτη στιγμή ήμουν απέναντι στην απλή αναλογική, γιατί αδικεί την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλοι εμείς τα προηγούμενα χρόνια στην αυτοδιοίκηση. Τα κομματικά να μείνουν μακριά από την αυτοδιοίκηση».

Έπειτα, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ένα παράδειγμα από τη θητεία του στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το οποίο αποτέλεσε σημείο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για την περίπτωση του Ασωπού και το και το χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 250 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκε χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το οποίο έχει αγκαλιάσει ακόμη και η Κομισιόν.

Συν τοις άλλοις, χαρακτήρισε ως καλή είδηση την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημιουργία συμβουλίου των περιφερειαρχών. Το εν λόγω όργανο θα βοηθήσει, σύμφωνα με τον Κώστα Μπακογιάννη, ώστε να  επιτευχθεί μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στο κράτος, την κυβέρνηση και την ελληνική περιφέρεια. Κάτι που αποτελεί στοίχημα για τους αυτοδιοικητικούς, όπως σημείωσε, ώστε να αρχίσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον χώρο αυτό.

“Η αυτοδιοίκηση είναι ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός στον άνθρωπο και τον πολίτη. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την αρχιτεκτονική και το μοντέλο στη χώρα μας”, κατέληξε στην τοποθέτησή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments