Διεθνή

Σύνοδος Κορυφής: Την Τετάρτη η εκλογή του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σύνοδος Κορυφής: Την Τετάρτη η εκλογή του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Σύνοδος Κορυφής: Εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου όρισε την Τετάρτη, 3/7, ως καταληκτική ημερομηνία για την εκλογή του διαδόχου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είτε υπάρχει, είτε όχι συμφωνία μεταξύ των ηγετών των 28 κρατών-μελών.

Σύνοδος Κορυφής: Συνεχίζεται το… θρίλερ στις Βρυξέλλες σχετικά με τις συζητήσεις για την εκλογή του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι ηγέτες των κρατών μελών τα συζητούν και τα ξανασυζητούν, αλλά δεν έχει βρεθεί λύση. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, ωστόσο όχι για πολύ, καθώς σύμφωνα με τοποθέτηση εκπροσώπου του Ευρωκοινοβουλίου στα διεθνή ΜΜΕ, αύριο, Τετάρτη 3 Ιουλίου, θα εκλεγεί νέος πρόεδρος, είτε υπάρξει συμφωνία, είτε όχι.

“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εκλέξει τον πρόεδρό του στις 3 Ιουλίου, ακόμη κι αν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διάρκεια της σημερινής τους συνόδου”, για να συμπληρώσει: “Δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει η απόφαση να διεξαχθεί η ψηφοφορία στις 3 Ιουλίου”. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρέτεινε για μερικές ώρες, ως σήμερα στις 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) τη διορία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

Οι Πράσινοι προτείνουν τη Σκα Κέλερ για το Ευρωκοινοβούλιο

Σύμφωνα με το Spiegel, μια από τις υποψηφιότητες για την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, θα είναι η 37χρονη, Σκα Κέλλερ. «Στις ευρωπαϊκές εκλογές, οι Πράσινοι αύξησαν σημαντικά το ποσοστό τους και τώρα διεκδικούν ανώτερες θέσεις. Αύριο, Τετάρτη (03/07) εκλέγεται νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, όπως ανακοίνωσαν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, θα την προτείνουν για την Προεδρία». Η 37χρονη πολιτικός τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Θέλω να καταστήσω το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιο δημοκρατικό, πιο ανοιχτό και πιο διαφανές».

Παράλληλα, το Spiegel σημειώνει: «Το νεοεκλεγμένο Κοινοβούλιο θα συνέλθει στο Στρασβούργο για πρώτη φορά σήμερα. Μια μέρα μετά θα εκλεγεί ο διάδοχος του απερχόμενου Προέδρου Αντόνιο Ταγιάνι. Άλλοι υποψήφιοι που συζητούνται είναι ο Βέλγος Φιλελεύθερος Γκι Φερχόφστατ, και ο Ιταλός Σοσιαλιστής Ρομπέρτο Γκουαρνιέρι. Οι Πράσινοι σημείωσαν σημαντικά κέρδη στις ευρωπαϊκές εκλογές στα τέλη Μαΐου και είναι τέταρτοι στο νέο κοινοβούλιο με 75 έδρες. Η Κέλερ ήταν συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο, μαζί με τον Βέλγο Φιλίπ Λάμπερτς. Μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές, θα διατηρήσουν και οι δύο το αξίωμά τους».

Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Business Insider, στο παιχνίδι μπαίνει κι άλλη πολιτικός από τη Γερμανία, η Καταρίνα Μπάρλεϊ: «Θα ήθελα να είμαι υποψήφια Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», δήλωσε η πρώην ομοσπονδιακή Υπουργός Δικαιοσύνης και επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις ευρωεκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments