Ελλάδα

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Παρέμβαση του Ρουβίκωνα για τον θάνατο της νοσοκόμας

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Παρέμβαση του Ρουβίκωνα για τον θάνατο της νοσοκόμας
Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν παρέμβαση στον χώρο, με αφορμή τον θάνατο της νοσοκόμας, το περασμένο Σάββατο.

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Η αναρχική ομάδα “Ρουβίκωνας” πραγματοποίησε παρέμβαση στον χώρο, με αφορμή το περιστατικό του θανάτου της νοσοκόμας το περασμένο Σάββατο. Τα μέλη του Ρουβίκωνα, τα οποία βρέθηκαν στον χώρο, πέταξαν τρικάκια και στη συνέχεια αποχώρησαν, με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές.

Το περιστατικό, το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση του Ρουβίκωνα, έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο. Μια αποκλειστική νοσοκόμα, στην προσπάθεια της να αποφύγει την σύλληψη, πήδηξε από το παράθυρο. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για σοβαρό τραυματισμό, αλλά τελικά η άτυχη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματα της και έχασε τη ζωή της. Η νοσοκόμα ήταν αποκλειστική σε θάλαμο της Β´ Παθολογικής κλινικής στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου.

Η φύλαξη ξεκίνησε έλεγχο και η άτυχη γυναίκα προσπάθησε να κρυφτεί. Αυτό την οδήγησε να πηδήξει από τον πρώτο όροφο. Η νοσοκόμα προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση γιατί δεν είχε τα έγραφα για τη νομιμοποίηση της παρουσίας της στο νοσοκομείο. Κυριευμένη από τον πανικό και τον φόβο, έπεσε στο κενό και λίγη ώρα αργότερα έχασε τη ζωή της. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για απλό τραυματισμό με κατάγματα, ωστόσο η γυναίκα κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού τα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα η επιλογή αποκλειστικής νοσοκόμας από τους συνοδούς των ασθενών είναι μονόδρομος εάν δεν μπορούν να βρίσκονται οι ίδιοι στο πλευρό των οικείων τους που νοσηλεύονται.

Σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε νοσοκομείο έχει μια λίστα με προτεινόμενες αποκλειστικές οι οποίος περιέχει επαγγελματίες νοσοκόμες και αν είναι αλλοδαπές με άδεια παραμονής στη χώρα μας. Ωστόσο, συχνά η επιλογή γίνεται εκτός του καταλόγου για λόγους κυρίως κόστους. Οι παράνομες αποκλειστικές αμείβονται με πολύ λιγότερα χρήματα από ό,τι οι νόμιμες κι αυτή η παράμετρος επηρεάζει σημαντικά τους ασθενείς και τους οικείους τους. Ειδικότερα αν πρόκειται για πολυήμερη νοσηλεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments