Διεθνή

Πανικός σε πτήση: Αεροσυνοδός βρήκε σημείωμα που έγραφε “υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο”

Πανικός σε πτήση: Αεροσυνοδός βρήκε σημείωμα που έγραφε “υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο”
Πανικός σε πτήση: Το σημείωμα, το οποίο βρήκε ένας από τους επιβάτες, έφερε υπογραφή "Ο τρομοκράτης".

Πανικός σε πτήση: Τεράστια αναστάτωση προκλήθηκε σε πτήση της εταιρείας Vueling από τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία. Οι 180 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου έτρεχαν πανικόβλητοι στον διάδρομο απογείωσης. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας επιβάτης βρήκε ένα σημείωμα στο πάτωμα της καμπίνας των επιβατών και το έδωσε αμέσως σε μία αεροσυνοδό.

Εκείνη γρήγορα το μετέφερε στον κυβερνήτη της πτήσης. Το σημείωμα έγραφε: «Υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο» και είχε και υπογραφή «Ο τρομοκράτης». Ο πιλότος δεν έχασε χρόνο και αμέσως ειδοποίησε τις αρχές και διατάχθηκε η εκκένωση του αεροπλάνου, λίγα λεπτά πριν την απογείωσή του.

Στα επόμενα λεπτά εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού στον διάδρομο απογείωσης. Επιβάτες έτρεχαν μακριά από το αεροπλάνο, ουρλιάζοντας από τον φόβο τους. Ένας plane spotter, ο οποίος ήταν έξω από το αεροδρόμιο, κατέγραψε τα πάντα με την κάμερά του.

Φάρσα από 11χρονο το σημείωμα για βόμβα

Μέσα σε λίγα λεπτά οι αρχές έφτασαν στο σημείο που βρισκόταν το αεροσκάφος. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έψαξαν το εσωτερικό του αεροπλάνου, όμως δεν βρήκαν τίποτα ύποπτο. Λίγο αργότερα αποδείχθηκε ότι το σημείωμα το έγραψε ένας 11χρονος που ήταν μαζί με τους γονείς του στην πτήση. Δεν έγινε γνωστό αν τελικά ασκήθηκαν διώξεις όπως προβλέπεται από το νόμο σε ενηλίκους.

ΗΠΑ: Καμπίνα αεροπλάνου γέμισε… ομίχλη

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο εσωτερικό αεροσκάφους της American Airlines, όταν η καμπίνα των επιβατών γέμισε… ομίχλη. Η πτήση είχε ξεκινήσει από το Μαϊάμι με προορισμό την Κόστα Ρίκα. Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία προσγείωσης, ο πύργος ελέγχου ενημέρωσε τους πιλότους ότι δεν μπορεί να γίνει η προσγείωση καθώς υπάρχουν λακκούβες σε διάφορα σημεία του διαδρόμου. Για μία ώρα το αεροσκάφος πραγματοποιούσε κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο, μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά.

Τελικά, ελήφθη η απόφαση το αεροπλάνο να κατευθυνθεί στη Νικαράγουα. Όμως η ταλαιπωρία των επιβατών δεν σταμάτησε εκεί. Ελάχιστα λεπτά μετά την προσγείωση, η καμπίνα των επιβατών γέμισε με ομίχλη. Στην αρχή επικράτησε πανικός, με αρκετούς να φωνάζουν και άλλους να σηκώνονται από τις θέσεις τους, καθώς πίστευαν ότι η ομίχλη ήταν καπνός από κάποια φωτιά που είχε ξεσπάσει στο αεροσκάφος.

Και το κερασάκι στην τούρτα της ταλαιπωρίας των επιβατών ήταν ότι παρέμειναν εντός του αεροσκάφους για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να «καθαρίσει» η ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την καταγγελία του 35χρονου Τζέισον Κραλ, δικηγόρου από τη Φλόριντα, ο οποίος ανέβασε και τα σχετικά ντοκουμέντα στα social media. «Ήταν λες και βρισκόταν σε λειτουργία μια μηχανή καπνού. Το πλήρωμα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να το σταματήσει» έγραψε ο 35χρονος δικηγόρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments