Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Θα μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν”

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Θα μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο όχι μόνο κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους μετά το ταξίδι του στην Κίνα, αναφέρθηκε στην ανατολική Μεσόγειο λέγοντας πως «κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε». Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι η Κύπρος δεν φέρθηκε ποτέ με νομιμότητα, ενώ εξαπέλυσε ευθείες απειλές σε όσους ζητούν (όπως η Ελλάδα και η Κύπρος) από την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Θα μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν”

«Αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Άλλωστε και η «νότια Κύπρος» δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα».

Ο Ερντογάν τα… έβαλε και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία κατηγόρησε για ακόμη μια φορά για την ένταξή της και υποστήριξε ότι η Κύπρος προσπαθεί να… εκφοβίσει τα Κατεχόμενα.

«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση της «νότιας Κύπρου» η οποία εντάχθηκε στην Ε.Ε. με ύποπτο τώρα προσπαθεί να εκφοβίσει την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» με την δύναμη που παίρνει από την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριφέρεται έντιμα. Στο Μπούργκενστοκ έγινε η μεγαλύτερη αδικία. Η «νότια Κύπρος» εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ είπε όχι στο δημοψήφισμα ενώ η «βόρεια Κύπρος» που είπε το ναι δεν εντάχθηκε. H EE δεν έδωσε και τα χρήματα που έπρεπε να χορηγήσει στην «βόρεια Κύπρο». Εμείς πως να πιστέψουμε αυτή την ΕΕ; Αυτοί δεν είναι έντιμοι. Όλοι τους είναι σφετεριστές. Κι εδώ πάλι τα ίδια κάνουν!».

Μήνυμα Ερντογάν και στις ΗΠΑ: Η μη παράδοση των F-35 θα ισοδυναμεί με κλοπή

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν άφησε τις ΗΠΑ έξω από αυτή τη συζήτηση, στέλνοντας σαφές μήνυμα και στον Αμερικανό πρόεδρο. Τυχόν άρνηση των ΗΠΑ να παραδώσουν στην Τουρκία τα F-35 τα οποία έχει αγοράσει θα ισοδυναμεί με «κλοπή», δήλωσε ο Ερντογάν. Ο Ερντογάν εξήγησε ότι η Τουρκία έχει ήδη καταβάλει 1,4 δισεκατομμύριο δολάριαγια τα F-35 και της έχουν παραδοθεί τέσσερα αεροσκάφη, με Τούρκους πιλότους να πηγαίνουν στις ΗΠΑ για εκπαίδευση. «Συνάψαμε συμφωνία για την αγορά 116 F-35. Δεν είμαστε απλώς αγοραστές, συμμετέχουμε και στην παραγωγή. Παράγουμε κάποια εξαρτήματα στην Τουρκία», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments