Αθλητισμός

Ελ Αραμπί: Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού (vid)

Ελ Αραμπί: Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού (vid)
Ελ Αραμπί: Ο Μαροκινός επιθετικός συμφώνησε σε όλα με τον Ολυμπιακό και αναμένεται να μεταβεί άμεσα στην Αυστρία για να τεθεί στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς.

Ελ Αραμπί: Ολοκληρώνεται η απόκτηση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί από τον Ολυμπιακό. Ο Μαροκινός επιθετικός ήρθε στην Αθήνα, συζήτησε και συμφώνησε σε όλα με τους ερυθρόλευκους. Ο Ελ Αραμπί πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και πλέον το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση, με τον Μαροκινό να είναι ο εκλεκτός του Πέδρο Μάρτινς για τη γραμμή κρούσης.

Οι ερυθρόλευκοι με την απόκτηση του Ελ Αραμπί κλείνουν την υπόθεση του σέντερ φορ της ομάδας με την καλύτερη δυνατή λύση, καθώς ο Μαρονικός επιθετικός έχει εξαιρετική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Αυτή είναι η 10η φετινή μεταγραφή και Ελ Αραμπί θα αναλάβει το βάρος στην επίθεση, ενώ αποτελεί έναν παίκτη που ήθελε διακαώς και ο προπονητής των Πειραιωτών.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού θα μεταβεί το Σάββατο στην Αυστρία, όπου η ομάδα θα πραγματοποιήσει το τελευταίο στάδιο προετοιμασίας της στο εξωτερικό. Ο Ελ Αραμπί θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις στο Στανς και σιγά σιγά θα μπει σε ρυθμούς προκριματικών Champions League, καθώς πλησιάζουν τα ματς με την Πλζεν για τον 2ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Μαροκινός θα είναι το «βαρύ πυροβολικό» των ερυθρόλευκων τη νέα σεζόν και στόχος του Μαρτίνς είναι να τον έχει 100% έτοιμο στα παιχνίδια με τους Τσέχους.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει σκοράρει 178 γκολ σε Καέν, Αλ Χιλάλ, Γρανάδα και Αλ Ντουχαΐλ. Παράλληλα είναι και πολύ καλός δημιουργός, αφού έχει μοιράσει 35 ασίστ στην καριέρα του κι όλα αυτά σε 315 παιχνίδια. Αξίζει να σημειωθεί πως τελευταία του ομάδα ήταν η Αλ Ντουχαΐλ στο Κατάρ, όπου μέτρησε συνολικά 90 τέρματα σε 78 ματς. Φυσικά είναι διεθνής με την εθνική του Μαρόκο, όπου έχει 41 συμμετοχές και 15 τέρματα.

Τι παίκτης είναι ο Ελ Αραμπί;

Ο νέος σέντερ φορ του Ολυμπιακού ξεχωρίζει για τα τεχνικά χαρακτηριστικά παρά το ύψος του (1.83). Ικανότατος ντριμπλέρ, με εξαιρετική πρώτη επαφή της μπάλας και ευφάνταστα τελειώματα των φάσεων ενώ δεν υπολείπεται και ως κεφαλοσφαιριστής. Δυνατός, με καλή ισορροπία, ευκίνητος έστω και αν από το 2016 στο Κατάρ δεν αντιμετωπίζει ευρωπαϊκού τύπου physical άμυνες.

Έχει έκρηξη στα πρώτα μέτρα, αλλά δεν τον χαρακτηρίζει η ταχύτητα στους μεγάλους χώρους. Ο Ελ Αραμπί ως θρησκευόμενος μουσουλμάνος είναι πνευματικά συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, έχει αποφασιστικότητα και κινείται καλά στο χώρο αν και οι θέσεις του εντός περιοχής δεν είναι πάντα ιδανικές, δεν θυμίζουν δηλαδή τον κλασικό φουνταριστό.

Σύμφωνα με παλαιότερα scouting report (από όταν έπαιζε στη Γρανάδα για 4 χρόνια) παίρνει χαμηλό βαθμό στη δημιουργικότητα και την ομαδικότητα. Το σίγουρο βέβαια είναι ότι ο Ολυμπιακός τον θέλει για να γεμίζει τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ και όχι για για αυτά τα χαρακτηριστικά. Η συνέχεια στο χορτάρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments