Αθλητισμός

ΕΡΤ: Συμφώνησε με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Super League 2 για τα τηλεοπτικά

ΕΡΤ: Συμφώνησε με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Super League 2 για τα τηλεοπτικά
ΕΡΤ: Σε συμφωνία με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Super League 2 ήρθε η ΕΡΤ, όσον αφορά την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους.

ΕΡΤ: Τρέχουν συνεχώς οι εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του ΟΦΗ, αλλά και της Super League 2, με την ΕΡΤ να έχει φτάσει σε συμφωνία με τις ομάδες και να είναι έτοιμη να δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για ενεργοποίηση της συμφωνίας. Μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του ΟΦΗ, ενώ εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις για τη Super League 2.

Θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ως οι τελευταίοι δύο πρωταθλητές Ελλάδος έχουν προσφορές ύψους από 7,5 εκατ ευρώ ετησίως, Ωστόσο, μένει να αποσαφηνιστεί τι θα γίνει με την περίπτωση των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεσμεύονται με συμβόλαιο με την NOVA, το οποίο προφανώς θα διακοπεί ούτως ώστε να μπορέσει να αποδεχθεί την πρόταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Από την πλευρά του ο «Δικέφαλος του Βορρά» από χθες έχει ανακοινώσει πως η NOVA δεν ισοφάρισε την πρόταση που δέχθηκε από την ΕΡΤ και είναι πλέον ελεύθερος να υπογράψει το νέο τηλεοπτικό του συμβόλαιο.

Το καθοριστικό στην ενημέρωση που ακολουθεί, είναι ότι το πράσινο φως άναψαν τα υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, κάτι που σημαίνει ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ μπορεί απρόσκοπτα μετά τη διεξαγωγή των εκλογών να προχωρήσει στην έγκριση του τιμήματος και την υπογραφή των συμβολαίων με τις τρεις ΠΑΕ και τη διοργανώτρια αρχή της SL1 και 2. Πλέον, η δημόσια ραδιοτηλεόραση γίνεται ο «κυρίαρχος» όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League, καθώς διαθέτει τα εντός έδρας παιχνίδια όλων των μεγάλων ομάδων, πλην του Ολυμπιακού, που συνεχίζει στη NOVA.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει τα εξής:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 5.7.2019 παρουσία του Πρωθυπουργού ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού Πρωταθλήματος. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2. Η ΕΡΤ προσφέρει στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή αγώνων play off και play on, το πρωτάθλημα της Super League 1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Στη συνάντηση εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2. Επίσης, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση. Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ, σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments