Τεχνολογία

Amazon: Παραδέχτηκε πως αποθηκεύει τις συνομιλίες σας με την Alexa

Amazon: Παραδέχτηκε πως αποθηκεύει τις συνομιλίες σας με την Alexa
Amazon: Η γνωστή Αμερικανική εταιρία παραδέχτηκε ότι αποθηκεύει χωρίς ημερομηνία λήξης τις συνομιλίες των χρηστών με την Alexa.

Amazon: Οι ψηφιακοί βοηθοί όπως η Alexa έχουν μπει στην καθημερινότητα μας και την έχουν κάνει ευκολότερη. Ωστόσο όλες αυτές οι συνομιλίες και οι αναζητήσεις μας δεν είναι και τόσο ιδιωτικές όσο πιστεύαμε. Μπορεί να υπάρχει δυνατότητα διαγραφής των συνομιλιών, αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι κάτι πλασματικό. Όπως αποκάλυψε η Amazon όλα παραμένουν αποθηκευμένα στους Server της εταιρίας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Chris Coons, είχε στείλει πριν μερικούς μήνες μία επιστολή στην Amazon, κάνοντας ερωτήσεις σχετικά με την αποθήκευση των συζητήσεων με την Alexa. Ο Αντιπρόεδρος δημόσιας πολιτικής της Amazon, Brian Huseman, απάντησε στην επιστολή, επιβεβαιώνοντας και επίσημα πως οι συνομιλίες μας με την Alexa αλλά και γραπτά αντίγραφα αυτών κρατούνται από την εταιρία, τουλάχιστον μέχρι να διαγράψει κάθε μία ξεχωριστά ο χρήστης. Ακόμα και τότε όμως υπάρχει περίπτωση να κρατηθούν γραπτά αντίγραφα της συνομιλίας, το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης ή άλλα δεδομένα σχετικά με αυτήν. Η απάντηση δεν άφησε φυσικά ικανοποιημένο τον Coon ο οποίος δήλωσε:

“Η απάντηση της Amazon αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πως γραπτά αντίγραφα των φωνητικών αλληλεπιδράσεων με την Alexa δε διαγράφονται από όλους τους servers της Amazon, ακόμα κι όταν ο χρήστης έχει διαγράψει μία καταγραφή της φωνής του. Επιπλέον, η έκταση στην οποία αυτά τα δεδομένα μοιράζονται με τρίτους και πώς χρησιμοποιούν οι τρίτοι αυτές τις πληροφορίες, παραμένει άγνωστο.” Από την πλευρά της η Amazon ισχυρίζεται πως κρατά αρχείο τουλάχιστον για τις αλληλεπιδράσεις που καταλήγουν σε αγορές. “Οι πελάτες δε θα ήθελαν ή δε θα περίμεναν μία διαγραφή της φωνητικής καταγραφής να διαγράψει και τα σχετικά δεδομένα ή να εμποδίσει την Alexa να πραγματοποιήσει την απαιτούμενη ενέργεια.”

Πήρε διαζύγιο ο Mr Amazon

Το διαζύγιο του ιδρυτή της Amazon.com Inc Τζεφ Μπέζος από τη σύζυγό του, τη Μακένζι Μπέζος, ύστερα από 25 χρόνια γάμου, οριστικοποιήθηκε χθες από δικαστή της περιοχής του Σιάτλ, ανοίγοντας τον δρόμο προκειμένου εκείνη να λάβει μετοχές της Amazon αξίας 38,3 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Τον Απρίλιο, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης μέσω διαδικτύου στον κόσμο ανέφερε σε ενημερωτικό δελτίο της προς το χρηματιστήριο ότι 19,7 εκατ. μετοχές –ή ποσοστό 4%– θα περάσουν στο όνομα της Μακένζι Μπέζος μετά την έγκριση του διαζυγίου από το δικαστήριο.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον Ιανουάριο μέσω κοινής ανάρτησης στο Twitter ότι σχεδιάζει να χωρίσει. Ο Τζεφ Μπέζος διατηρεί ποσοστό 12% αξίας 114,8 δισεκ. δολαρίων και παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Μακένζι δεσμεύθηκε τον Μάιο να δώσει τη μισή από την περιουσία της σε φιλανθρωπίες, μπαίνοντας στο κλαμπ του “Giving Pledge”, του φιλανθρωπικού οργανισμού που δημιούργησαν ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ και ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς το 2010.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments