Πολιτική

Εκλογές 2019: Πού θα ψηφίσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί

Εκλογές 2019: Πού θα ψηφίσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί
Εκλογές 2019: Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί της Κυριακής. Πότε θα προσέλθουν σε αυτές οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκλογές 2019: Βρισκόμαστε μόλις λίγες ώρες πριν οι ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 7 Ιουλίου στις 07:00 θα ανοίξουν οι κάλπες των εκλογών, οι οποίες και θα κλείσουν στις 19:00 ούτως ώστε να ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων. Από εκεί κι έπειτα καμία ψήφος δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη. Από νωρίς, πάντως, θα δώσουν το «παρών» στα εκλογικά τμήματα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί, που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στις εκλογές.

Με βάση τον προγραμματισμό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα προσέλθει στις 10 το πρωί για να ψηφίσει, στο 3ο-4ο δημοτικό σχολείο Νέου Ψυχικού. Από την άλλη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις 10:15 για να ψηφίσει στο 649ο εκλογικό τμήμα, στο 27ο και 30ο δημοτικό σχολείο Αθηνών. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:30, στο 1ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου.Στο Χαϊδάρι και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο στις 10:00 το πρωί θα ασκήσει το εκλογικό δικαίωμα του ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά θα ψηφίσει στις 10:30 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης θα ψηφίσει στο 55ο Δημοτικό στην οδό Λιοσίων, ενώ ο επικεφαλής του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης στο 2ο Δημοτικό Παλαιού Φαλήρου. Τέλος, όσον αφορά τους πρώην πρωθυπουργούς της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς θα ψηφίσει στο 2ο Δημοτικό Πύλου ο Κώστας Καραμανλής στο 1ο Δημοτικό Αγίου Ελευθερίου Θεσσαλονίκης, και ο Γιώργος Παπανδρέου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 11:00 σε Εκλογικό Τμήμα του Σχολικού Συγκροτήματος Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, στην Πάτρα.

Εκλογές 2019: Τα πιο συνηθισμένα λάθη που ακυρώνουν τα ψηφοδέλτια

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, επισήμανε τους 15 κυριότερους λόγους για τους οποίους βγαίνουν άκυρα τα ψηφοδέλτια κατά τη διαδικασία της καταμέτρησης μετά τη λήξη των εκλογών. Πιο αναλυτικά, αν κάποιος δεν θέλει να ακυρωθεί το ψηφοδέλτιο που θα ρίξει στην αυριανή κάλπη, πρέπει να προσέξει τα εξής:

  • Ο φάκελος είναι κενός ή περιέχει κάτι άλλο από ψηφοδέλτιο
  • Το ψηφοδέλτιο δεν περιέχεται σε κανονικό φάκελο
  • Ο φάκελος περιέχει περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια (ακόμα και αν είναι του ίδιου συνδυασμού που κατεβαίνει στις βουλευτικές εκλογές 2019)
  • Το ψηφοδέλτιο δεν είναι έντυπο ή δεν ανήκει στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια
  • Το ψηφοδέλτιο έχει ουσιωδώς διαφορετικό χρώμα ή διαστάσεις ή είναι κομμένο σε γωνία του
  • Το ψηφοδέλτιο -ή ο φάκελος στον οποίο βρίσκεται- φέρει αλλοιώσεις, υπογραμμίσεις, διαγραφές ή περιέχει λέξεις ή φράσεις (σκόπιμα άκυρο ψηφοδέλτιο)
  • Το ψηφοδέλτιο φέρει σταυρό άλλου χρώματος (π.χ. πράσινο ή κόκκινο) πέρα από το επιτρεπόμενο μαύρο ή γαλάζιο
  • Το ψηφοδέλτιο φέρει γραμμή πλαγίως και καθέτως γραμμένη με μπλε στυλό
  • Το ψηφοδέλτιο φέρει ημισέληνο σε σχήμα παρένθεσης (σ.σ. αντί σταυρού) μπροστά από το όνομα υποψηφίου
  • Το ψηφοδέλτιο φέρει αρχικά υποψηφίου ή αστερίσκο αντί σταυρού
  • Το ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών φέρει σταυρό μέσα σε κύκλο ή σε άλλη θέση του ψηφοδελτίου (όχι δίπλα σε όνομα υποψηφίου)
  • Το ψηφοδέλτιο έφερε στίγματα προσδιοριστικά της ταυτότητας του εκλογέα (σ.σ. αρχικά ονόματος, υπογραφή κ.λπ)
  • Το ψηφοδέλτιο φέρει κηλίδα από μελάνη στο διάκενο μεταξύ ονόματος και επωνύμου υποψηφίους
  • Το ψηφοδέλτιο φέρει το χαρακτηριστικό γράμμα Χ στην οπίσθια πλευρά του
  • Το ψηφοδέλτιο είναι διπλωμένο κατά ιδιόρρυθμο τρόπο (και όχι κατά τον συνήθη, όπως προβλέπεται και για τις εθνικές εκλογές 2019)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments