Άποψη

Αυτούς θα χρίσει υπουργούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αυτούς θα χρίσει υπουργούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Η Άννα Καραβοκύρη, μέσα από το νέο της blog στο Pagenews.gr, αναφέρεται στα πρόσωπα τα οποία θα επιλέξει σε θέσεις - κλειδιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

Ένα μικρό, ευέλικτο και παραγωγικό υπουργικό σχήμα θέλει να δημιουργήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και κερδίσει τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργικό σχήμα θα είναι μικρότερο σε αριθμό καθώς θα καταργήσει τους αναπληρωτές υπουργούς. Όπως έχει διαμηνύσει, το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησής του δεν θα αποτελεί αποτέλεσμα ισορροπιών, είτε γεωγραφικών, είτε εσωκομματικών «τάσεων», αλλά θα έχει τη φιλοσοφία μιας σφιχτής ομάδας εργασίας, η οποία θα κληθεί να εφαρμόσει μια ενιαία μεταρρυθμιστική στρατηγική.

Έτσι, στην “ηλεκτρική καρέκλα” του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να καθίσει ο Χρήστος Σταικούρας. Ο ίδιος είχε δώσει πολύ θετικά “δείγματα γραφής” ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών το 2012. Υφυπουργός οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο Διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας.

Το όνομα του Γιώργου Κουμουτσάκου έχει ακουστεί έντονα για την θέση του υπουργού Εξωτερικών. Ως πρώην διπλωμάτης και ευρωβουλευτής, ο Γ. Κουμουτσάκος γνωρίζει πολύ καλά τα εξωτερικά θέματα. Μάλιστα ήταν αυτός που σήκωσε μεγάλο βάρος με το Μακεδονικό και την Συμφωνία των Πρεσπών.

  • Για το κρίσιμο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ακουστεί το όνομα του Βασίλη Κικίλια.
  • Για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας τα “φαβορί” είναι δύο: η Νίκη Κεραμέως και ο Κωστής Χατζηδάκης.
  • Ο Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα) αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των Υποδομών. Στον Μάκη Βορίδη αναμένεται να ανατεθεί το κρίσιμο υπουργείο Εσωτερικών όπου μεταξύ άλλων το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ανασυντάξει τον εκλογικό νόμο.
  • Πιθανότητα ο Γιάννης Βρούτσης θα είναι ο νέος υπουργός Εργασίας.
  • Υπουργικό θώκο αναμένεται να αναλάβει και ο Λευτέρης Αυγενάκης χωρίς ωστόσο να έχει οριστικόποιηθεί η θέση του μέχρι τώρα.

Σε παραγωγικό υπουργείο αναμένεται να τοποθετηθεί ο Άκης Σκέρτσος. Πιθανότατα να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης και να “τρέξει” τις επενδύσεις. Ως άνθρωπος της αγοράς και στέλεχος του ΣΕΒ γνωρίζει καλά το τι πρέπει να κάνει.

  • Η Όλγα Κεφαλογιάννη προορίζεται για το υπουργείο Τουρισμού ή Πολιτισμού.
  • Στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναμένεται πως θα τοποθετηθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
  • Μεταξύ αυτών που θα αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο σύμβουλος στρατηγικής της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Μακάριος Λαζαρίδης και ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει ένα κυβερνητικό σχήμα, που θα απαρτίζεται απο εξωκοινοβουλευτικούς και τεχνοκράτες που δεν θα έχουν “πολιτικό κόστος” και θα μπορούν ανεμπόδιστοι να τρέξουν τις μεταρρυθμίσεις. Μάλιστα, έχει προαναγγείλει «προγραμματισμένες» συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου μία φορά τον μήνα, καθορισμένη νομοθετική διαδικασία και τοποθέτηση εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών σε τομείς που κρίνει ότι απαιτείται εξειδικευμένη γνώση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments