Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα στις 13:00 ορκίζεται πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα στις 13:00 ορκίζεται πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας ορκίζεται πρωθυπουργός. Την ίδια ημέρα θα ανακοινωθεί και το νέο υπουργικό σχήμα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (8/7/19) θα γίνει η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ όπως έχει δηλώσει ο ίδιος την ίδια ημέρα θα ανακοινωθεί και το νέο υπουργικό σχήμα. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα παραδώσει τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Η πρώτη επίσημη εκτίμηση από τη Singular Logic

Πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία δείχνει η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος της Singular Logic για τις εθνικές εκλογές 2019.

Η εκτίμηση αποτελέσματος από τη Singular Logic με απόκλιση 0,5%.

  • Νέα Δημοκρατία 39,8% και 158 έδρες
  • ΣΥΡΙΖΑ 31,6% με 86 έδρες
  • ΚΙΝΑΛ 8,3% και 23 έδρες
  • ΚΚΕ 5,3% και 14
  • Ελληνική Λύση 3,7% και 10 έδρες
  • ΜέΡΑ25 3,4% και 9
  • Χρυσή Αυγή 2,9%.

Η ανάλυση του Κώστα Παναγόπουλου της Alco

«Είναι φανερό ότι με βάση τα στοιχεία η σημερινή εκλογική αναμέτρηση δίνει κυβέρνηση, με καθαρή αυτοδυναμία. Μίνιμουμ οι έδρες της Νέας Δημοκρατίας θα είναι 155 ίσως και λίγο παραπάνω. Το μέσο ποσοστό είναι το υψηλότερο που συγκεντρώνει πολιτικό κόμμα μετά από χρόνια. Το ΚΙΝΑΛ δείχνει ότι θα είναι λίγο κάτω από τις Ευρωεκλογές. Το ΚΚΕ εμφανίζει καλά ποσοστά, για τα δεδομένα του. Για πρώτη φορά το κατώτατο όριο της ΧΑ είναι κάτω από το 3%. Η ίδια εκτίμηση είναι και για την Ελληνική Λύση. Το πιθανότερο είναι και αυτή να είναι στη Βουλή. Δείχνει ότι πηγαίνουμε σε επτακομματική Βουλή και για καθαρή αυτοδυναμία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Alco.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments