Άποψη

Έχει “θέμα” η Φώφη Γεννηματά

Έχει “θέμα” η Φώφη Γεννηματά
Η Άννα Καραβοκύρη γράφει στο blog της στο pagenews.gr για την επόμενη ημέρα των εκλογών που βρίσκει το Κίνημα Αλλαγής να απειλείται από τον δικομματισμό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και την Φώφη Γεννηματά να δέχεται ισχυρές πιέσεις εκ των έσω.

Κατώτερο των προσδοκιών τους ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα για τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Μπορεί να κατέκτησαν την τρίτη θέση στη Βουλή ωστόσο το ποσοστό 8,1% που έλαβαν όχι μόνο δεν ικανοποίησε πολλά στελέχη, αλλά ενδεχομένως να προκαλέσει εσωκομματικές αναταράξεις. Η επόμενη ημέρα των εκλογών βρίσκει το Κίνημα Αλλαγής να απειλείται από  τον δικομματισμό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και την Φώφη Γεννηματά να δέχεται ισχυρές πιέσεις εκ των έσω.

“Στις κάλπες αποτυπώθηκε η δυσαρέσκεια πολλών ψηφοφόρων από την αιφνιδιαστική κίνηση της Φώφης Γεννηματά να οδηγήσει στην “έξοδο” τον Ευάγγελο Βενιζέλο παραμονή των εκλογών” υποστήριζαν έμπειροι κοινοβουλευτικοί. Μάλιστα, αρκετά στελέχη δεν είχαν δει με καθόλου καλό μάτι την κίνηση της αυτή κι εμμέσως άνοιγαν θέμα ηγεσίας εφόσον δεν αποτυπωθεί στις κάλπες ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός και ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν από τους πρώτους που αμφισβήτησαν την “έξοδο” του Ευάγγελου Βενιζέλου από το κόμμα. Κράτησαν όμως τότε χαμηλούς τόνους εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου. Όμως, τις αμέσως επόμενες ημέρες όταν θα έχει καταλαγιάσει η σκόνη των βουλευτικών εκλογών κάποιοι στο εσωτερικό του κόμματος, είναι έτοιμοι να φέρουν την Φώφη Γεννηματά ενώπιον των ευθυνών της.

Αναλύοντας το αποτέλεσμα των εκλογών προκύπτει πως ένα μεγάλο μέρος των υποστηρικτών του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου κινήθηκε “δεξιότερα” στηρίζοντας τη ΝΔ. Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά αυτή τη στιγμή έχει να αντιμετωπίσει την αναδιάταξη του ΣΥΡΙΖΑ που σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την χθεσινή ήττα. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ανοίγματα στους ψηφοφόρους Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να κερδίσει πόντους.

Η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ (31,5) και του Κινήματος Αλλαγής (8,1) είναι χαοτική. Ορισμένοι μάλιστα διαβλέπουν πως όσο λήγει η κυβερνητική θητεία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα υπάρχουν μαζικές μετακινήσεις από το Κίνημα Αλλαγής προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, μείζον θέμα προκύπτει για την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής από τη διαφαινόμενη πόλωση που παράγει ο δικομματισμός.

Η κλιμακούμενη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης απειλεί με “εξαφάνιση” το Κίνημα Αλλαγής εντός της Βουλής. Ωστόσο, χθες η Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα υποστήριξε πως θα ασκήσει υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση. Πως το Κίνημα Αλλαγής θα αποτελέσει ένα προοδευτικό αντίβαρο για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, σταθεροί στις αρχές της λαϊκής συνεννόησης. “Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει σταθερά την αυτόνομη πορεία του” τόνισε.

Διαβάστε όλα τα άρθρα της Άννας Καραβοκύρη εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments