Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών 2019 σταυροί: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές

Αποτελέσματα εκλογών 2019 σταυροί: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές
Αποτελέσματα εκλογών 2019 σταυροί: Με την ενσωμάτωση να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στο τέλος της, αυτοί είναι οι βουλευτές που εκλέγονται από όλα τα κόμματα που κέρδισαν τη θέση τους στη Βουλή.

Αποτελέσματα εκλογών 2019 σταυροί: Η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στις βουλευτικές εκλογές από τη Singular Logic προχωράει με γοργούς ρυθμούς και έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής το 85%. Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει ένα ξεκάθαρο τοπίο όσον αφορά τους βουλευτές που εκλέγονται σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες. Ωστόσο, μέχρι να ενσωματωθούν και τα τελικά αποτελέσματα δεν μπορεί τίποτα να θεωρηθεί βέβαιο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής.

Το ΥΠΕΣ αναρτά στην ιστοσελίδα του σταδιακά τους σταυρούς των υποψηφίων βουλευτών, με την διαδικασία για να δει οποιοσδήποτε θέλει τους υποψηφίους που τον ενδιαφέρουν είναι πολύ απλή. Όσοι θέλουν να δουν ποιοι εκλέγονται μέσω της εφαρμογής του ΥΠΕΣ πρέπει να κάνουν τα εξής:

  • Κάντε κλικ στο Αποτελέσματα Βουλευτικών Εκλογών
  • Ανοίγει η καρτέλα Επικράτεια και φαίνονται τα κόμματα
  • Κατεβαίνοντας προς τα κάτω εμφανίζονται όλες οι εκλογικές περιφέρειες
  • Κάνοντας κλικ στην περιφέρεια που επιθυμείται να δείτε, εμφανίζονται τα κόμματα
  • Στη συνέχεια κάνετε κλικ στο κόμμα που επιθυμείτε και εμφανίζονται οι υποψήφιοι και οι σταυροί που έχουν πάρει. Τα ονόματα που είναι με έντονα γράμματα είναι αυτών που εκλέγονται βουλευτές

Αποτελέσματα εκλογών 2019 σταυροί: Πήρε και τις 7 μονοεδρικές περιφέρειες η Νέα Δημοκρατία

Το απόλυτο στις μονοεδρικές περιφέρειες κάνει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εθνικών εκλογών. Συγκεκριμένα, η ΝΔ βρίσκεται στην πρώτη θέση σε Φωκίδα, Γρεβενά, Ευρυτανία, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σάμο, και Ζάκυνθο. Στην μονοεδρική της Φωκίδος η ΝΔ συγκεντρώνει 44,12% έναντι 30,06% του ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγεται ο Ιωάννης Μπουγάς.

Στα Γρεβενά η ΝΔ έχει μια διαφορά της τάξεως του 14% καθώς συγκεντρώνει το 43,1% των ψήφων έναντι 29,25% του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ανδρέα Πάτση να εκλέγεται βουλευτής. Στον νομό Ευρυτανίας η ΝΔ συγκεντρώνει 48,31% έναντι 30,71% του ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Κοντογεώργος. Όσον αφορά την Ευρυτανία, εκεί η ΝΔ συγκεντρώνει 48,31% έναντι 30,71% του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κωνσταντίνο Κοντογεώργο να εκλέγεται βουλευτής.

Στο νομό Κεφαλληνίας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,63% των ψήφων έναντι 32,57% του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι στιγμής εκλέγεται ο Παναγής Καππάτος ενώ εκτός μένει η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου του ΣΥΡΙΖΑ. Συντριπτική είναι η διαφορά στο νομό Λευκάδας, εκεί όπου η ΝΔ συγκεντρώνει το 44,77% των ψήφων, έναντι 27,69% του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αθανάσιο Καββαδά να εκλέγεται βουλευτής.

Στη Σάμο η ΝΔ έχει ποσοστό 33,91% έναντι 29,51%. Εκλέγεται ο Χριστόδουλος Στεφανάδης. Τέλος, στο Νομό Ζακύνθου συνέβη η μεγάλη ανατροπή, καθώς για πρώτη φορά από το 1989 το νησί γίνεται «γαλάζιο». Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 42,32% έναντι 30,61% του ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγει ως βουλευτή τον Διονύση Ακτύπη, ενώ εκτός έμεινε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Αποτελέσματα εκλογών 2019 σταυροί: Ποιοι κερδίζουν τη μάχη του σταυρού στις μεγάλες περιφέρειες

Οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας συγκεντρώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά τη «μάχη» του σταυρού και ήδη έχουν ξεχωρίσει οι πρώτοι σε ψήφους. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα σε Α΄ και η Β΄ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιά, αλλά και σε Ανατολική και Δυτική Αττική.

Αποτελέσματα εκλογών 2019 σταυροί: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στο Επικρατείας

Η ενσωμάτωση των βουλευτικών εκλογών πλησιάζει προς το τέλος της, καθώς έχει ήδη φτάσει στο 85% και με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία εκλέγει πέντε βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και συγκεκριμένα τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργο Γεραπετρίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Χρήστο Ταραντίλη. Εκτός μένει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις είναι οι βουλευτές που εκλέγονται από το ψηφοδέλτιο επικρατείας του και είναι οι πέντε βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και συγκεκριμένα τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργο Γεραπετρίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Χρήστο Ταραντίλη. Εκτός μένει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ εκτός μένει ο Ανδρικοπούλου-Σακοράφα Αικατερίνη.

Από το ΚΙΝΑΛ εκλέγεται ο πρώτος του ψηφοδελτίου, Γιώργος Καμίνης, από το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ μέχρι στιγμής έδρα φαίνεται να λαμβάνει και η Ελληνική Λύση με τον Βασίλειο Βιλιάρδο.

Αποτελέσματα εκλογών 2019 σταυροί: Ποιοι προηγούνται στην Αθήνα

Στην Α’ Αθήνας η ΝΔ φαίνεται να λαμβάνει 6 έδρες και με ενσωματωμένο το 71,74% των σταυρών προηγείται η Ολγα Κεφαλογιάννη ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας, Νικήτας Κακλαμάνης, Θανάσης Πλεύρης, Αγγελος Συρίγος και Κώστας Μπογδάνος. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παίρνει 4 έδρες και προηγείται ο Νίκος Βούτσης ενώ ακολουθούν Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναρδάκης. Στον Βόρειο Τομέα η ΝΔ παίρνει 7 έδρες και για την ώρα η κατάταξη έχει ως εξής: Κώστας Χατζηδάκης, Αδωνης Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης και Ζωή Ράπτη.

Στην ίδια περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται προς ώρας με 4 έδρες: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιώργος Κατρούγκαλος. Στον Βόρειο Τομέα από μία έδρα παίρνει το ΚΚΕ – Θ. Παφίλης – το ΚΙΝΑΛ – Αν. Λοβέρδος, το ΜΕΡΑ25 – Κλ. Γρηγοριάδης – και η Ελληνική Λύση – Κατερίνα Αλεξοπούλου. Στον Δυτικό Τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 4 έδρες και εως αυτή τη στιγμή προηγούνται οι : Γ. Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Χαρά Καφαντάρη και Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Στην ίδια περιφέρεια η ΝΔ παίρνει 3 έδρες. Η μια έδρα πηγαίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολουθούν Μίλτος Βαρβιτσιώτης και Ιωάννης Λοβέρδος. Μια έδρα παίρνει το ΚΚΕ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το ΚΙΝΑΛ με την Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλη Καρχιμάκη να δίνουν μάχη για το ποιος θα την καταλάβει. Στον Δυτικό Τομέα εκλέγεται και ο Κρίτωνας Αρσένης με το ΜΕΡΑ 25 και η Μαρία Αθανασίου με την Ελ. Λύση.

Στο Νότιο Τομέα η ΝΔ παίρνει 7 έδρες και προηγούνται οι Ν. Δένδιας, Κ. Κυρανάκης, Δ. Χατζηδάκης, Χ. Θεοχάρης, Άννα Καραμανλή, Σ Βούλτεψη και Μπ. Παπαδημητρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με 6 έδρες: Ν. Παππάς, Θ. Φωτίου, Γ Μουζάλας, Γ. Μπαλαφας και Ρ. Χριστίδου και Ν. Ξυδάκης. Στην ίδια περιφέρεια το ΚΚΕ εκλέγει 2 βουλευτές – Χρ. Κατσώτη και Καν. Γεωργοπούλου. Μια έδρα πηγαίνει στο ΚΙΝΑΛ όπου επικεφαλής είναι η Φ. Γεννηματά ενώ απο μια έδρα παίρνει το ΜΕΡΑ 25 – Σ. Σακοράφα – και η Ελ. Λύση – Δ. Βαγενάς.

Αποτελέσματα εκλογών 2019 σταυροί: Ποιοι είναι πρώτοι στον Πειραιά

Στην Α’ Πειραιά, η ΝΔ μέχρι στιγμής καταλαμβάνει τέσσερις έδρες, με τους Κ. Κατσαφάδο, Γ. Μελά, Ν. Μανωλάκο και Ν. Δούνια να προηγούνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ μενει με μια έδρα στην περιφέρεια εκλέγοντας τον Θ. Δρίτσα. Στην Α Πειραιά εκλέγεται και η κυρία Σεμίνα Διγενή με το ΚΚΕ ενώ δεν παίρνει έδρα το ΜΕΡΑ 25 με το οποίο συμμετείχε στις εκλογές η Δανάη Στράτου σύζυγος του Γ. Βαρουφάκη.

Στην Β Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί δυνάμεις εκλέγοντας 3 βουλευτές: Ν. Κασιμάτη, Γ. Ραγκούση και Τρ. Αλεξιάδη. Στην ίδια περιφέρεια επικεφαλής για την ΝΔ είχε τεθεί ο Κ Μητσοτάκης και στην μάχη του σταυρού προηγείται ο Δ. Μαρκόπουλος και ακολουθεί ο Γ. Τραγάκης. Η ΝΔ φαίνεται να λαμβάνει 2 έδρες.

Αποτελέσματα εκλογών 2019 σταυροί: Ποιοι προηγούνται σε Ανατολική και Δυτική Αττική

Η ΝΔ εκλέγει 4 βουλευτές στην Ανατολική Αττική. Για την ώρα προηγούνται οι Γ. Μαρτίνου, Μ Βορίδης, Γ. Βλάχος και Β Οικονόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 3 έδρες. Να σημειωθεί ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Αλ. Τσίπρας ενώ στην μάχη του σταυρού προηγούνται οι Χρ. Σπίρτζης και Ν Αθανασίου. Τρεις έδρες βγάζει η ΝΔ στην Δυτική Αττική: Θ Μπούρα, Ε. Λιάκο και Γ. Κώτσηρας ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα πάρει μια έδρα που θα πάει στον Γ. Τσίπρα.

Αποτελέσματα εκλογών 2019 σταυροί: Ποιοι δημοσιογράφοι μπαίνουν στη Βουλή

Το εισιτήριο για τη Βουλή παίρνει στον Νότιο Τομέα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος πολιτεύθηκε με τη ΝΔ. Παράλληλα, με το ίδιο κόμμα εκλέγεται βουλευτής στην Α’ Αθήνας και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος , ο οποίος προηγείται περισσότερους από 4.000 σταυρούς της Φωτεινής Πιπιλή, δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή που δεν φαίνεται να επιστρέφει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Παράλληλα, στη Βουλή μπαίνει και ο δημοσιογράφος, Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος εκλέγεται στον Β2 Τομέα της Δυτικής Αθήνας. Αντιθέτως, στην ίδια περιφέρεια, ο αθλητικογράφος Αντώνης Πανούτσος έμεινε πίσω σε σταυρούς και δεν εκλέγεται. Τέλος, στη Βουλή από τη Β’ Πειραιά εκλέγεται ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Αποτελέσματα εκλογών 2019 σταυροί: Ποια μεγάλα ονόματα έμειναν εκτός Βουλής

Φυσικά, όπως είναι λογικό, η καταμέτρηση των σταυρών στις εκλογές ανά περιφέρεια έκρυβε αρκετές εκπλήξεις με κορυφαία ονόματα να μένουν εκτός Βουλής. Διαβάστε αναλυτικά τα μεγάλα ονόματα που μένουν εκτός Βουλής στις μεγάλες περιφέρειες της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments