Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Τα πρωτοκλασάτα ονόματα που μένουν εκτός Βουλής

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Τα πρωτοκλασάτα ονόματα που μένουν εκτός Βουλής
Αποτελέσματα εκλογών 2019: Η κάλπη έκρυβε πολλές εκπλήξεις και πολλά γνωστά ονόματα μένουν εκτός της νέας Βουλής.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής (7/7/19) έκλεισαν οι κάλπες και η καταμέτρηση των σταυρών των εκλογών 2019 ανά περιφέρεια, έκρυβε, φυσικά και εκπλήξεις. Εκτός της νέας Βουλής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Γιώργος Κυρίτσης, η Αννέτα Καββαδία.

Πιο αναλυτικά, Στην Α’ Αθηνών, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των σταυρών, από την Νέα Δημοκρατία μένουν έξω η Φωτεινή Πιπιλή και ο Θόδωρος Φορτσάκης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός μένουν η Ράνια Σβίγκου αλλά και η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, εκτός μένει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Ρωμανός αλλά και η μεταγραφή του Πέτρου Τατσόπουλου. Μεγάλες απώλειες μετράει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα, καθώς μένουν εκτός η Ελένη Αυλωνίτου, η Αννέτα Καβαδία και ο Τέρενς Κουίκ.

Στον Δυτικό Τομέα η μεγάλη έκπληξη είναι πιθανόν η μη εκλογή του Γεράσιμου Γιακουμάτου από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Τόσκας και ο Παναγιώτης Ρήγας.

Στον Νότιο Τομέα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Από τη ΝΔ δεν εκλέγονται ο Γιάννης Καλιάνος, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Στο ΣΥΡΙΖΑ– στον Νότιο Τομέα- δεν εκλέγονται η Κατερίνα Παπακώστα, ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Πού κέρδισε η ΝΔ και πού ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ πέτυχε σαφές προβάδισμα σε Αθήνα, Πειραιά καθώς και στα βόρεια και νότια προάστια, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί στα λεγόμενες «λαϊκές» γειτονιές των δυτικών προαστίων και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Εκτός από τους δύο μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, η ΝΔ είναι πρώτη στους περισσότερους δήμους του Νότιου και του Βόρειου Τομέα της Β΄ Αθήνας , καθώς και στην Ανατολική Αττική, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στους δήμους του Δυτικού Τομέα και της Β΄ Πειραιώς, καθώς και στους «λαϊκούς» δήμους του Βόρειου και του Νότιου Τομέα.

Ειδικότερα, στον Βόρειο Τομέα η ΝΔ πετυχαίνει υψηλά ποσοστά στους δήμους

  • Αγίας Παρασκευής,
  • Αμαρουσίου,
  • Βριλησσίων,
  • Ηρακλείου,
  • Κηφισιάς (Εκάλη 83,74%, Κηφισιά 62,72%),
  • Λυκόβρυσης-Πεύκης,
  • Παπάγου – Χολαργού (Παπάγου 65%),
  • Πεντέλης,
  • Φιλοθέης – Ψυχικού (Φιλοθέη 78,96% – Π. Ψυχικό 75,83%) και
  • Χαλανδρίου.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος στους δήμους Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Μεταμόρφωσης.

Πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους δήμους του Δυτικού Τομέα, δηλαδή σε Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους – Καματερό, Αιγάλεω, Ίλιον, Περιστέρι, Πετρούπολη και οριακά στο Χαϊδάρι.

Στον Νότιο Τομέα η ΝΔ επικρατεί στους δήμους Αλίμου, Γλυφάδας, Δάφνης – Υμηττού, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Νέας Σμύρνης, Παλιού Φαλήρου και οριακά στην Ηλιούπολη. Αντίθετα στους δήμους Αγίου Δημητρίου, Βύρωνος, Καισαριανής, Καλλιθέας (οριακά) και Μοσχάτου – Ταύρου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καθολική είναι η νίκη της ΝΔ στην Α΄ Πειραιώς καθώς επικρατεί τόσο στον Πειραιά όσο και σε όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ αντίθετα στην Β΄ Πειραιώς είναι πρώτη μόνο στη Σαλαμίνα με τον ΣΥΡΙΖΑ να επικρατεί σε όλους τους άλλους δήμους, δηλαδή στους Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Περάματος.

Από τους 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής η ΝΔ υπερισχύει στους 11 (Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος και Ωρωπού), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στους άλλους δύο (Αχαρνών και Λαυρεωτικής).

Τέλος, στην εκλογική περιφέρεια της Δυτικής Αττικής η ΝΔ επικρατεί στους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Φυλής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments