Οικονομία

Εθνική Τράπεζα: Προχωρά στην έκδοση 10ετούς ομολόγου

Εθνική Τράπεζα: Προχωρά στην έκδοση 10ετούς ομολόγου
Εθνική Τράπεζα: Τα ομόλογα θα ανήκουν στην κατηγορία TIER 2 Capital (μειωμένης διαβάθμισης).

Εθνική Τράπεζα: Στην έκδοση 10ετούς ομολόγου για την ενίσχυση των κεφαλαίων της προχωρά η Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΤΕ προσέλαβε τις Goldman Sachs και Bank of America – Merrill Lynch, προκειμένου να αναλάβουν το εγχείρημα, ενώ στο σχήμα των τραπεζών θα μετέχουν οι Credit Suisse και η J.P. Morgan. Τα ομόλογα θα ανήκουν στην κατηγορία TIER 2 Capital (μειωμένης διαβάθμισης). Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση της Τράπεζας προγραμματίζει γύρο επαφών με διεθνείς επενδυτές (road shows) στις 9 και 10 Ιουλίου 2019.

Λίγα λόγια για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ETE) είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας. Είναι μέλος της Αγοράς Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών από ιδρύσεώς της και έχει άδεια ειδικού διαπραγματευτή τύπου Α. Είναι διαφορετική από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ είχε το εκδοτικό προνόμιο χαρτονομισμάτων στην Ελλάδα ως το 1928.

Η Εθνική ιδρύθηκε το 1841 από τον Γεώργιο Σταύρου, από τα Ιωάννινα, ο οποίος ήταν ο πρώτος και μακροβιότερος διοικητής της. Νεότερος σε ηλικία διοικητής στην ιστορία της Τράπεζας ήταν ο Στέλιος Παναγόπουλος, ενώ σήμερα διευθύνων σύμβουλος είναι ο οικονομολόγος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Η μετοχή της διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1880 και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από τον Οκτώβριο του 1999. Το Δίκτυό της στην Ελλάδα αριθμεί περισσότερα από 542 Καταστήματα και πάνω από 1441 ΑΤΜ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments