Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Έδιωξε” τα ΜΑΤ από το Μαξίμου

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Έδιωξε” τα ΜΑΤ από το Μαξίμου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να ανοίξει η Ηρώδου Αττικού και να φύγουν οι κλούβες των ΜΑΤ. Ο διάλογος του περασμένου Νοεμβρίου με τον Τσίπρα για το συγκεκριμένο θέμα και η δικαίωση Μητσοτάκη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο νέος πρωθυπουργός υποσχέθηκε αλλαγές με το “καλημέρα”. Υποσχέθηκε πως από την 8η Ιουλίου, πρώτη επίσημη μέρα σαν πρωθυπουργός της χώρας, θα αλλάξει όλα εκείνα που… ενοχλούν τους πολίτες. Από τα απλά μέχρι τα πιο δύσκολα. Από την οικονομία και τους φόρους, μέχρι την καθημερινότητα και την ευκολία στη ζωή.

Το θέμα της ασφάλειας είναι ένα από εκείνα με “αστερίσκο” της νέας κυβέρνησης. Τα Εξάρχεια, το πανεπιστημιακό άσυλο, η εγκληματικότητα, οι φυλακές, η λειτουργία της αστυνομίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κρύψει πως θέλει οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς παντού. Η πρώτη κίνηση, λοιπόν, του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι συμβολική και είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο νέος πρωθυπουργός «έδιωξε» τις κλούβες των ΜΑΤ που έκλειναν την οδό Ηρώδου Αττικού προς το Μέγαρο Μαξίμου. Έδωσε εντολή να ανοίξει η Ηρώδου Αττικού κανονικά για την κυκλοφορία των οχημάτων και να μην ξαναμπλοκαριστεί ο δρόμος από κλούβες των ΜΑΤ. Νέα ήθη, προς τη σωστή κατεύθυνση και μάλιστα λίγες ώρες μετά την άρνησή του να κυκλοφορεί με τις θωρακισμένες πρωθυπουργικές BMW.

Όταν ο Μητσοτάκης είχε πει στον Τσίπρα για τα ΜΑΤ στο Μαξίμου

Φυσικά, η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να “διώξει” τις κλούβες των ΜΑΤ από το Μέγαρο Μαξίμου έφερε στο μυαλό όλων το περιστατικό μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη τον περασμένο Νοέμβριο στη Βουλή. Και τον διάλογο που είχαν οι δυο τους σχετικά με τα ΜΑΤ στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού και στην Ηρώδου Αττικού. Τότε που ο Τσίπρας υποστήριζε πως δεν έχει ΜΑΤ να τον “φυλάνε” και κατηγορούσε τον Μητσοτάκη για επιθυμία του να έχει μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα.

«Πείτε στους επικοινωνιολόγους σας να μη σας βάζουν να κάνετε δηλώσεις 200 μέτρα από το σπίτι μου, λέγοντάς μου να έρθω στην περιοχή μου, στη γειτονιά μου, να σας απαντήσω και να δω ποια είναι η πραγματικότητα. Να πάτε σε άλλη γειτονιά της Αθήνας. Και εν πάσει περιπτώσει, αν έρχεστε από τη γειτονιά, χτυπήστε και το κουδούνι να πιούμε και κανά καφέ, να σας κεράσω. Γιατί μπορεί να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά πολιτικό πολιτισμό έχουμε», είχε πει ο Τσίπρας στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε:

«Σας ευχαριστώ που αναφερθήκατε στη χθεσινή μου βόλτα στη γειτονιά σας. Φοβάμαι ότι και να ήθελα να φτάσω στο σπίτι σας θα είχε κάποιες δυσκολίες από τις κλούβες των ΜΑΤ που το φυλάνε. Όπως και στο Μαξίμου φαντάζομαι, έτσι δεν είναι;».

Στο καρφί του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε στο τέλος της συζήτησης ο Αλέξης Τσίπρας:

«Υποπέσατε στο λάθος να μου πείτε ότι δεν ήρθατε στο σπίτι μου να πιούμε έναν καφέ γιατί έχω κλούβες των ΜΑΤ. Σας καλώ να έρθετε, ειλικρινά. Δεν θα δείτε ούτε μια κλούβα των ΜΑΤ. Δεν ξέρω αν εσείς έχετε. Πράγματι, υπήρχε μια κλούβα των ΜΑΤ το 2015. Το ’16 με δική μου εντολή, όχι μόνο από εμένα αλλά και από άλλους, έφυγαν εκατοντάδες αστυνομικοί που φυλούσαν VIP πρόσωπα για να πάνε στη γειτονιά. Εγώ, λοιπόν, κλούβα των ΜΑΤ δεν έχω ούτε έξω από το σπίτι μου ούτε έξω από το γραφείο μου. Εσείς, κ. Μητσοτάκη, ονειρεύεστε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και είχατε γεμίσει με κάγκελα την Αθήνα, ακόμα και την πλατεία Συντάγματος και δεν μπορούσε να περάσει κανείς. Σε αυτή την αστυνομοκρατούμενη Αθήνα για να υλοποιείτε πολιτικές του ΔΝΤ δεν θα ξαναζήσουμε».

Φυσικά, η πρώτη κίνηση Μητσοτάκη δείχνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποστήριζε τότε ο Αλέξης Τσίπρας. Και οι κλούβες των ΜΑΤ που επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, έφυγαν… εν μία νυκτί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments