Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Τα σενάρια για να μην υποβιβαστεί στην Α2

Ολυμπιακός: Τα σενάρια για να μην υποβιβαστεί στην Α2
Ολυμπιακός: Οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν τα σενάρια για να παραμείνουν στην Basket League.

Ολυμπιακός: Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε το έκτακτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, από το οποίο απουσίαζε ο Ολυμπιακός, όπως κάνει συνειδητά από όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις. Από τη σύσκεψη βγήκε ένας κερδισμένος. Το Λαύριο, το οποίο κατάφερε να παραμείνει στην Basket League.

Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής είχε ζητήσει αναβαθμολόγηση, καθώς θεωρούσε ότι ήταν το θύμα της κόντρας Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα το Λαύριο να υποβιβαστεί μαθηματικά, αντί της Κύμης, ύστερα από το γεγονός πως δεν κατέβηκε να παίξει ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Κύμη.

Το αίτημα της αναβαθμολόγησης πέρασε με ψήφους 10-2. Η μόνη ομάδα που ψήφισε αρνητικά ήταν ο Άρης, ενώ ο Χολαργός έριξε λευκό. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, το Λαύριο κέρδισε την παραμονή του στη πρώτη κατηγορία και θα λάβει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 (και) για τη σεζόν 2019-2020. Στη πρώτη κατηγορία θα παραμείνει και ο Κολοσσός Ρόδου, καθώς θα αγοράσει το ΑΦΜ του Χολαργού.

Ολυμπιακός: Τα δύο σενάρια για να παραμείνει στην Basket League

  • Το ΑΦΜ της Κύμης και η wild card

Υπάρχουν δύο σενάρια, με τα οποία ο Ολυμπιακός -αν τα προχωρήσει- μπορεί να παραμείνει στην Basket League. Το πρώτο είναι μέσω της Κύμης, η οποία έχει ξεκαθαρίσει πως αδυνατεί να λάβει μέρος στη πρώτη κατηγορία και πουλάει το ΑΦΜ της. Στο ενδεχόμενο που οι Πειραιώτες το αγοράσουν, τότε οι “ερυθρόλευκοι” θα πάρουν την θέση της.

Δεύτερον, υπάρχει το σενάριο για wild card. Αν η Κύμη αρνηθεί να κατέβει να παίξει στο νέο πρωτάθλημα και αρνηθούν επίσης η 3η Καστοριά και η 4η Καρδίτσα να ανέβουν από την Α2 τότε η ΕΟΚ σε συνεννόηση με τον ΕΣΑΚΕ, μπορούν να δώσουν το έξτρα «εισιτήριο» σε ενδιαφερόμενη ομάδα της επιλογής τους, μέσω wild card.

Μέχρι στιγμής, πάντως, αυτές είναι οι 14 ομάδες για το πρωτάθλημα της Α1 στη νέα σεζόν: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Προμηθέας, Περιστέρι, Πανιώνιος, Ήφαιστος, Ρέθυμνο, Κολοσσός, Κύμη, Ιωνικός Νικαίας, Ηρακλής, Λαύριο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments