Διεθνή

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: “Γνωρίζω καλά τον Μητσοτάκη, παίζαμε και ποδόσφαιρο μαζί”

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: “Γνωρίζω καλά τον Μητσοτάκη, παίζαμε και ποδόσφαιρο μαζί”
Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο κ. Μητσοτάκης «κάνει καλές δουλειές για την Ελλάδα» και ανέφερε πως θεωρεί ότι οι σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία θα είναι σε πάρα πολύ καλό στάδιο. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για τον Έλληνα πρωθυπουργό σε συνέντευξη Τύπου τονίζοντας πως: Τον γνωρίζουμε πολύ καλά και προσωπικά από τότε που ήταν ακόμη βουλευτής. Παίζαμε και ποδόσφαιρο μαζί», ενώ συμπλήρωσε ότι «Και πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Και ο πρόεδρός μας ήταν ο πρώτος ηγέτης που τον συνεχάρη μετά τις εκλογές. Πιστεύουμε ότι θα κάνει καλές δουλειές για την Ελλάδα».

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Φίλος μου ο Δένδιας, να βρούμε λύσεις για το Αιγαίο»

Παράλληλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου. «Και ο Υπουργός Εξωτερικών Δένδιας είναι καλός μου φίλος από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Θέλουμε αντί να αυξηθεί η ένταση στο Αιγαίο, να βρούμε λύσεις συνομιλώντας ειλικρινά. Ελπίζω η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να είναι αφορμή να συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με πιο εποικοδομητικό τρόπο», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Παρά τις δηλώσεις του αυτές, όμως, ο Τσαβούσογλου έβγαλε ήδη την πρώτη επιθετική ανακοίνωση στο πρόσωπο του κ. Δένδια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Εξωτερικών. Στην ανακοίνωση αυτή το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο «κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης», ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να να προχωρήσει τις γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ με το «Γιαβούζ.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο καταδίκασε αυτή την απόφαση της Τουρκίας, την οποία κατηγόρησε ότι με παράνομες ενέργειες υπονομεύει την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα κάλεσε την Αγκυρα να σταματήσει άμεσα τις γεωτρήσεις της και να σεβαστεί την Κυριαρχία της Κύπρου. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο καταδίκασε αυτή την απόφαση της Τουρκίας, την οποία κατηγόρησε ότι με παράνομες ενέργειες υπονομεύει την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει άμεσα τις γεωτρήσεις της και να σεβαστεί την Κυριαρχία της Κύπρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments