Οικονομία

Στουρνάρας: Επιστροφή στο Μαξίμου μετά από 3,5 χρόνια – Εισήγηση για πλήρη άρση των capital controls (vid)

Στουρνάρας: Επιστροφή στο Μαξίμου μετά από 3,5 χρόνια – Εισήγηση για πλήρη άρση των capital controls (vid)
Στουρνάρας: "Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι αρωγός στις προσπάθειες της κυβέρνησης. Είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε την κυβέρνηση".

Στουρνάρας: Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/7/19) στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξερχόμενος του Μεγάρου, δήλωσε: «τα capital controls δεν έχουν καμία επισημότητα πια και θα εισηγηθούμε στην κυβέρνηση την άρση τους το συντομότερο δυνατό». «Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου, εδώ και 3,5 χρόνια», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση.

Με τον πρωθυπουργό, συνέχισε ο κ. Στουρνάρας, «είχαμε μια εποικοδομητική κουβέντα για τις εξελίξεις που αφορούν στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία». Για τις τράπεζες ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «συμφωνήσαμε πως τα πράγματα πάνε καλά αλλά χρειαζόμαστε κι άλλες λύσεις, συστημικές λύσεις», ενώ, αναφορικά με την πορεία της οικονομίας, οι κ. κ. Στουρνάρας και Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι «πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις».

Ο Γιάννης Στουρνάρας στο Μέγαρο Μαξίμου

Στουρνάρας: Φέτος θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό

Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε την πάγια θέση του πως φέτος «θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό», καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να κινηθεί στο 2,9%, αντί του στόχου για 3,5%. Ως προς το θέμα των «κόκκινων» δανείων, ο κεντρικός τραπεζίτης αποκάλυψε ότι «ήταν το κυριότερο θέμα συζήτησης». «Υπάρχουν δυο λύσεις, η κυβέρνηση θέλει να προωθηθούν και οι δύο», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας. «Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι αρωγός στις προσπάθειες της κυβέρνησης. Είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε την κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments