Πολιτική

Νότης Μηταράκης: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στον ΕΦΚΑ

Νότης Μηταράκης: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στον ΕΦΚΑ
Νότης Μηταράκης: Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο στον ΕΦΚΑ και τελικά πήγε αιφνιδιαστικά από εκεί.

Νότης Μηταράκης: Μετά την απροειδοποίητη επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, πριν από δύο μέρες, ήταν η σειρά του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότη Μηταράκη να κάνει απροειδοποίητη επίσκεψη στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Ο κ. Μηταράκης πήρε επανειλημμένα τηλέφωνα στο 1555, ωστόσο δεν κατάφερε να επικοινωνήσει, με αποτέλεσμα να πάει ο ίδιος από εκεί χωρίς προειδοποίηση.

Εκεί συνομίλησε με υπαλλήλους που είναι επιφορτισμένοι με την έκδοση συντάξεων ελευθέρων επαγγελματιών, αλλά και με πολίτες και στη συνέχεια είπε. “Οι ελλείψεις που έχει ο ΕΦΚΑ σε υλικοτεχνικές υποδομές και τεχνολογία είναι τραγικές.

Το τηλεφωνικό κέντρο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον όγκο των κλήσεων των πολιτών. Στερείται λύσεων και σε θέματα λογισμικού και σε θέματα hardware. Παράλληλα, οι συνθήκες εργασίας εντός του κτιρίου είναι απαράδεκτες” δήλωσε ο κ. Μηταράκης “υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η άμεση ψηφιοποίηση των δεδομένων, για να προχωρήσουμε στην ηλεκτρονική έκδοση των συντάξεων και η ενίσχυση των υποδομών για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Το επίκεντρό μας είναι οι πολίτες”.

Θυμίζουμε πως ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, είχε δηλώσει πως θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα.

«Η τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας και η αποτροπή κάθε μορφής αυθαιρεσίας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αποτελεί μια από τις κεντρικές προτεραιότητες της πολιτικής της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Και ένα προσωπικό στοίχημα για μένα σε συνέχεια των αυστηρών κυρώσεων που ο ίδιος έχω θεσπίσει ήδη από το 2013.

Απευθύνομαι σε εσάς, τους λειτουργούς του ΣΕΠΕ, στους Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων και τους Επιθεωρητές Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία, αλλά και το υποστηρικτικό προσωπικό και θέλω να σας πω ότι σας εμπιστεύομαι. Όλους. 3Γιατί γνωρίζω ότι πέρα από τις εξαιρετικές ικανότητες, την εμπειρία και το επαγγελματικό δυναμισμό, διαθέτετε την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και των υγιών και συνεπών εργοδοτών που βλάπτονται από τις καταχρηστικές πρακτικές κάποιων παραβατικών επιχειρήσεων. Θα είμαι δίπλα σας.

Με τη δική σας στήριξη, αλλά και με τη δική μας ισχυρή πολιτική βούληση, δρομολογούμε την περαιτέρω θεσμική και οργανωτική ενδυνάμωση του ΣΕΠΕ.

Οι νόμιμοι εργοδότες που συμμορφώνονται με τις προβλέψεις της νομοθεσίας για τις εργασιακές σχέσεις και την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτε. Θα τους στηρίξουμε έμπρακτα ακόμη περισσότερο και με ειδικά κίνητρα. Αλλά όσοι παρανομούν σε βάρος των εργαζομένων θα μας βρουν μπροστά τους.

Ξεκινάμε, λοιπόν, από σήμερα σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές, αφήνοντας πίσω την όποια χαλάρωση της τελευταίας προεκλογικής περιόδου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments