Αθλητισμός

Σιμόνα Χάλεπ: H νέα Βασίλισσα του Wimbledon (vids)

Σιμόνα Χάλεπ: H νέα Βασίλισσα του Wimbledon (vids)
Σιμόνα Χάλεπ: Η Ρουμάνα πραγματοποίησε φανταστική εμφάνιση, επικράτησε στον μεγάλο τελικό της Σερένα Γουίλιαμς και κατέκτησε το Wimbledon για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Σιμόνα Χάλεπ: Η Ρουμάνα τενίστρια, Νο 7 στον κόσμο, επικράτησε της Αμερικανίδας Σερένα Ουίλιαμς (Νο 10) με 2-0 σετ (6-2, 6-2) κι έγινε η πρώτη Ρουμάνα αθλήτρια που κατακτά τον τίτλο του Wimbledon στο απλό γυναικών του τουρνουά τένις του Λονδίνου. Η 27χρονη Χάλεπ έκανε ένα μαγικό παιχνίδι και χρειάστηκε μόλις 56 λεπτά για να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση της Αμερικανίδας και να γίνει η νέα Βασίλισσα του Wimbledon.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της επιβλητικής της παρουσίας είναι ότι ολοκλήρωσε τον αγώνα με 13 winners και μόλις 3 αβίαστα λάθη, ενώ ότι δεν δέχθηκε ούτε ένα μπρέικ. Αντίθετα, έσπασε τρεις φορές το σερβίς της Γουίλιαμς. Μια σπουδαία εμφάνιση από την Σιμόνα Χάλεπ, που δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα την Σερένα κάνει το παιχνίδι της. Δεν της επέτρεψε να επιτεθεί, είχε σταθερότητα στα χτυπήματά της, έπαιξε με ποιότητα και κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Αυτός είναι ο δεύτερος Grand Slam για τη Σιμόνα Χάλεπ, έπειτα από τρεις συμμετοχές σε τελικό, μετά το Αυστραλιανό Open του 2018 και το Roland Garros της ίδιας χρονιάς, το οποίο και κατέκτησε. Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος της μέσα στο 2019, ενώ προηγουμένως χάσει σε δύο τελικούς στη Ντόχα και στη Μαδρίτη. Συνολικά στην καριέρα της έχει 19 τίτλους, ενώ έχει συμμετάσχει 36 τελικούς.

O αγώνας:

Στο 1ο σετ η Χάλεπ ήταν εντυπωσιακή. Ξεκίνησε με μπρέικ για το 1-0 και έφτασε στο 3-0 πάλι με μπρέικ. Η Ρουμάνα φτάνει στο 4-0 και η Αμερικανίδα παίρνει το 5ο γκέιμ και μειώνει σε 4-1. Προσπαθεί για το μπρέικ η Σερένα αλλά θα χάσει με 6-2 σε 26′.

Η Ουίλιαμς ξεκινάει με πάθος το 2ο και βγάζει ένταση. Το 1ο γκέιμ είναι για την Αμερικανίδα αλλά η Ρουμάνα ισοφαρίζει σε 1-1. To 2-1 είναι για την πλευρά της Σερένα αλλά με love game η Σιμόνα θα ισοφαρίσει σε 2-2. Η Χάλεπ θα κάνει το μπρέικ και το 3-2 και το 4-2. Με νέο μπρέικ θα φτάσει στο 5-2 και στη νίκη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments