Διεθνή

R. Kelly: Κατηγορείται για σωματεμπορεία και εκβιασμό

R. Kelly: Κατηγορείται για σωματεμπορεία και εκβιασμό
R. Kelly: Νέες κατηγορίες για σωματεμπορεία και εκβιασμό αντιμετωπίζει ο διάσημος τραγουδιστής της RnB.

R. Kelly: Ο βραβευμένος Αμερικανός τραγουδιστής R.Kelly, που έχει κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις στην Πολιτεία του Ιλινόι, βρίσκεται αντιμέτωπος από σήμερα και με ομοσπονδιακές κατηγορίες για σωματεμπορία και εκβιασμό. Οι εισαγγελικές αρχές του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζουν ότι ο Ρόμπερτ Κέλι συμμετείχε σε ένα κύκλωμα που στρατολογούσε γυναίκες και ανήλικες και τις εξανάγκαζε σε παράνομες σεξουαλικές δραστηριότητες.

Ο τραγουδιστής συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στο Σικάγο με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας και της αποπλάνησης ανηλίκου, όπως ανέφεραν ο δικηγόρος του και μια πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Ορισμένες από τις πράξεις που του αποδίδονται ανάγονται στο 1999. Ο δικηγόρος του Κέλι, Στιβ Γκρίνμπεργκ, είπε ότι οι ομοσπονδιακές κατηγορίες φαίνεται πως είναι “σε γενικά πλαίσια οι ίδιες” με εκείνες που αντιμετωπίζει ήδη σε πολιτειακό επίπεδο αλλά και με την κατηγορία για παιδική πορνογραφία, για την οποία απαλλάχθηκε το 2008.

Ο 52χρονος Κέλι συνελήφθη ενώ έβγαζε βόλτα τον σκύλο του, το βράδυ της Πέμπτης. Αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον δικαστή στο Σικάγο και κατόπιν θα μεταφερθεί στο Μπρούκλιν για να του απαγγελθούν και εκεί κατηγορίες. Ο 52χρονος τραγουδιστής αντιμετωπίζει σειρά κατηγοριών για σεξουαλικές επιθέσεις και αποπλάνηση ανηλίκων που χρονολογούνται εδώ και δύο δεκαετίες, αλλά έχει διατηρήσει μία σταθερή βάση από θαυμαστές και συνεχίζει να δίνει συναυλίες. Πριν από δέκα χρόνια είχε απαλλαγεί από κατηγορίες για εφηβική πορνογραφία.

Πριν συλληφθεί, ο Κέλι είχε αποφυλακισθεί με εγγύηση σε μία υπόθεση στο Σικάγο, όπου αντιμετωπίζει ένδεκα κατηγορίες, ανάμεσά του πέντε για διακεκριμένες σεξουαλικές επιθέσεις. Κάθε μία από τις κατηγορίες επισείει ποινές φυλάκισης από 6 έως 30 χρόνια. Σε συνέντευξή του τον Μάρτιο, ο Κέλι είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τις εναντίον του κατηγορίες, δηλώνοντας ότι «αγωνίζεται για τη ζωή του». «Δεν έχω κάνει τέτοια πράγματα. Δεν είμαι εγώ», δήλωσε ο Κέλι στο CBS News.

R. Kelly: Οι κατηγορίες για κακοποίηση από την πρώην σύζυγο του

Η Andrea Kelly ήταν παντρεμένη με τον μουσικό για 13 χρόνια, από το 1996 έως το 2009. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στις ΗΠΑ, η Kelly ανέφερε πως ειδικά ένα συγκεκριμένο περιστατικό την έκανε να φοβάται για τη ζωή της. Η γυναίκα βρισκόταν στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου και ο τραγουδιστής πίεσε το χέρι του πάνω στο λαιμό της. «Τού είπα, Ρόμπερτ, θα με σκοτώσεις, δεν μπορώ να αναπνεύσω. Σκεφτόμουν μόνο πως θα πεθάνω στο πίσω κάθισμα αυτού του αυτοκινήτου», δήλωσε.

Σε ένα άλλο περιστατικό, το οποία καταγγέλλει η Kelly, o R. Kelly την έδεσε χειροπόδαρα στο κρεβάτι τους, ενώ αυτός κοιμόταν δίπλα της. Είχε προηγηθεί η κίνηση της Kelly να ζητήσει περιοριστικούς όρους για τον μουσικό, καθώς ανέφερε πως εκείνος την είχε χτυπήσει, όταν του ζήτησε διαζύγιο. Η γυναίκα, κατά τη διάρκεια του γάμου τους, είχε έρθει πολύ κοντά στο να αυτοκτονήσει, μάλιστα, μια φορά είχε ανέβει σε ένα μπαλκόνι και σκεφτόταν να πέσει στο κενό. «Ήταν η πιο σκοτεινή στιγμή μου» λέει. «Το ό,τι ήμουν διατεθειμένη να εγκαταλείψω τα παιδιά μου, με έκανε να καταλάβω πως το καλύτερο που είχα να κάνω για μένα και τα παιδιά μου ήταν να εγκαταλείψω αυτόν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments