Πολιτική

Γιώργος Μαυρωτάς: Θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

Γιώργος Μαυρωτάς: Θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
Γιώργος Μαυρωτάς: Ο πρώην βουλευτής του "Ποταμιού" και παλαίμαχος αθλητής του πόλο αναλαμβάνει τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Γιώργος Μαυρωτάς: Έγινε γνωστός ο άνθρωπος που θα αναλάβει τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με την κυβέρνηση να αναδεικνύει τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού και διεθνή παίκτη του πόλο. Ο Γιώργος Μαυρωτάς αναλαμβάνει ένα νευραλγικό πόστο, στον τομέα του αθλητισμού, τον οποίο υπηρέτησε για αρκετά χρόνια και ασχολήθηκε εκτενώς και κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εκλέχθηκε βουλευτής με «Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος στην υποεπιτροπή για την Εκπαίδευση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η αθλητική και ακαδημαϊκή του πορεία

Ο Γιώργος Μαυρωτάς ήταν ο πρώτος Έλληνας υδατοσφαιριστής που έπαιξε στη μικτή κόσμου (Βουδαπέστη, 1999), ενώ το 2001 βραβεύθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για την προσφορά του στον αθλητισμό. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και από το 2003 ως το 2010 ήταν ενεργό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.).

Από το 1995 ως το 2000 ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας με την οποία έχει το ρεκόρ συμμετοχών για τα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα με 511 συμμετοχές στην εθνική ανδρών. Το 2002 αποχώρησε από την ενεργό δράση μετά από 25 χρόνια στο Ν.Ο.Β. (Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης).

Στην αθλητική του καριέρα οι μεγαλύτερες στιγμές ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων με το Ν.Ο. Βουλιαγμένης το 1997, η κατάκτηση της δεύτερης θέσης με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1997, η έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 και η τέταρτη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες του 1999. Με το σύλλογό του κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Ελλάδος (1991, 1997, 1998) και δύο κύπελλα (1996, 1999).

Παράλληλα με την αθλητική του καριέρα, το 1990 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στη Σχολή Χημικών Μηχανικών. Το 2000 πήρε το διδακτορικό του από το ΕΜΠ με αντικείμενο την Επιχειρησιακή Έρευνα. Από τον Δεκέμβριο του 2003 ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα στο Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και σήμερα είναι Aναπληρωτής Καθηγητής.

Από το 1994 είναι παντρεμένος με τη Φανή Σταθακοπούλου κι έχουν δύο γιους, τον Λεωνίδα και τον Αρη. Το 2010 έγραψε το μυθιστόρημα Το θεώρημα της επτάδας που περιλαμβάνει αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία και επικεντρώνεται στη σημασία της φιλίας, της συλλογικής προσπάθειας, της νίκης και της ήττας.

Διαβάστε Eπίσης