Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για μεγάλη πρόκληση της νέας κυβέρνησης μιλούν οι Γερμανοί

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για μεγάλη πρόκληση της νέας κυβέρνησης μιλούν οι Γερμανοί
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Γερμανικός Τύπος κάνει εκτενείς αναφορές στη νέα κυβέρνηση και το έργο που έχει μπροστά της.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθημερινά είναι πλέον τα δημοσιεύματα στον Γερμανικό Τύπο για τη νέα κυβέρνηση και τις προκλήσεις που έχει μπροστά της. Οι Γερμανοί παρουσιάζουν τον Έλληνα πρωθυπουργό ως τον άνθρωπο που θα επιχειρήσει να φέρει την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα.

«Ο νέος Ελληνας πρωθυπουργός υπόσχεται την πολιτική αλλαγή» και «εμφανίζεται ως ο αντι-Τσίπρας, ως μετα-λαϊκιστής. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν την υπόσχεσή του ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που γύρισε την πλάτη στον λαϊκισμό» σημειώνει, μεταξύ άλλων, το γερμανικό περιοδικό Focus σε άρθρο του.

«Η κρίση χρέους δεν έχει ξεπεραστεί. Και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη δοκιμασία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη» συνεχίζει το άρθρο, επισημαίνοντας ότι «μια από τις πρώτες του αποφάσεις, με ξεχωριστό συμβολισμό, ήταν ότι δεν χρησιμοποιεί τις δύο θωρακισμένες πρωθυπουργικές BMW, αλλά εξακολουθεί να μετακινείται με το παλιό υπηρεσιακό του αυτοκίνητο», ενώ κάνει αναφορές και στο προσφυγικό που βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου

Από την πλευρά της, η ελβετική εφημερίδα «Neue Zuercher Zeitung» (NZZ) σε άρθρο της με τίτλο «Την ελληνική κυβέρνηση περιμένουν πολλά ανοιχτά ζητήματα», αναφέρει. «Τα χειρότερα πέρασαν τα τελευταία δύο χρόνια για την Ελλάδα από οικονομικής άποψης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως θέλει περισσότερα. Κέρδισε τις εκλογές με την υπόσχεση ότι θα επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξη και ότι η χώρα θα αφήσει μια για πάντα πίσω της την κρίση».

Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο

Και προσθέτει πως «αυτό δεν θα είναι εύκολο. Μέχρι σήμερα οι δανειστές ούτε που θέλουν να ακούσουν για αλλαγές στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας γνωρίζει πολύ καλά ότι πρώτα η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει ότι τηρεί τις υποσχέσεις της και εφαρμόζει όσα συμφωνήθηκαν και μετά θα είναι σε θέση να ζητήσει ελαφρύνσεις. Οι πρώτες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές τοποθετούνται, κατά συνέπεια, μετά την κατάθεση του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2020 και την ανάληψη καθηκόντων της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής» σημειώνει η ελβετική εφημερίδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments