Πολιτική

Γιώργος Μαυρωτάς: “Δεν εγκαταλείπω το Ποτάμι – Θα κυλάει πάντα μέσα μας”

Γιώργος Μαυρωτάς: “Δεν εγκαταλείπω το Ποτάμι – Θα κυλάει πάντα μέσα μας”
Γιώργος Μαυρωτάς: Ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, σε ανοιχτή επιστολή του, γνωστοποίησε ότι παραιτείται από αντιπρόεδρος του Ποταμιού, αλλά δεν αφήνει το κόμμα.

Γιώργος Μαυρωτάς: Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, όπως ανακοινώθηκε χθες από το Μαξίμου. Ο πολιτικός και πρώην διεθνής πολίστας, με σπουδαίες διακρίσεις στο άθλημα, αναλαμβάνει έναν ρόλο κοντά στο αντικείμενο όπου ασχολήθηκε για δεκαετίες. Σήμερα, Τετάρτη, ο κ. Μαυρωτάς με ανοιχτή επιστολή του, γνωστοποίησε ότι παραιτείται από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος “Το Ποτάμι“, χωρίς ωστόσο να αφήνει το κόμμα. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε: “Εγκαταλείπω απλώς τη συγκεκριμένη θέση και όχι το Ποτάμι. Δε θα χαθούμε λοιπόν, το Ποτάμι θα κυλάει πάντα μέσα μας”.

Η επιστολή του Γιώργου Μαυρωτά:

«Ανοικτή επιστολή προς τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του Ποταμιού,

Η απόφαση να ανταποκριθώ στην προσωπική πρόσκληση του Πρωθυπουργού για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού ήταν προσωπική. Τη ζύγισα από πολλές μεριές και αποφάσισα να μην αρνηθώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε έναν τομέα που ξέρω καλά και τον θεωρώ πολύ σημαντικό για την ελληνική κοινωνία. Ξέρω ότι δεν μπορώ και δεν πρέπει να δεσμεύσω το Ποτάμι με αυτήν την απόφασή μου, γι αυτό έθεσα την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπροέδρου στη διάθεση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Εγκαταλείπω απλώς τη συγκεκριμένη θέση και όχι το Ποτάμι, τις αρχές του οποίου θα εφαρμόσω και στον τομέα ευθύνης μου.

Δεν θα χαθούμε λοιπόν, το Ποτάμι θα κυλάει πάντα μέσα μας. Γιώργος Μαυρωτάς».

Γιώργος Μαυρωτάς: Σύντομο βιογραφικό

Ο Γιώργος Μαυρωτάς ήταν ο πρώτος Έλληνας υδατοσφαιριστής που έπαιξε στη μικτή κόσμου (Βουδαπέστη, 1999), ενώ το 2001 βραβεύθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για την προσφορά του στον αθλητισμό. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και από το 2003 ως το 2010 ήταν ενεργό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.).

Από το 1995 ως το 2000 ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας με την οποία έχει το ρεκόρ συμμετοχών για τα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα με 511 συμμετοχές στην εθνική ανδρών. Το 2002 αποχώρησε από την ενεργό δράση μετά από 25 χρόνια στο Ν.Ο.Β. (Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης).

ÓõíÝ÷éóç ôçò óõæÞôçóçò åðß ôçò ðñïôÜóåùò ôïõ Ðñùèõðïõñãïý ãéá ðáñï÷Þ øÞöïõ åìðéóôïóýíçò óôçí ÊõâÝñíçóç, óýìöùíá ìå ôá Üñèñá 84 ôïõ ÓõíôÜãìáôïò êáé 141 ôïõ Êáíïíéóìïý ôçò ÂïõëÞò, ôçí ÐÝìðôç 9 ÌáÀïõ 2019.(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Παράλληλα με την αθλητική του καριέρα, το 1990 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στη Σχολή Χημικών Μηχανικών. Το 2000 πήρε το διδακτορικό του από το ΕΜΠ με αντικείμενο την Επιχειρησιακή Έρευνα. Από τον Δεκέμβριο του 2003 ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα στο Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και σήμερα είναι Aναπληρωτής Καθηγητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments