Αθλητισμός

Χενκ Τεν Κάτε: Φήμες για υποψηφιότητα του για τον πάγκο της Εθνικής

Χενκ Τεν Κάτε: Φήμες για υποψηφιότητα του για τον πάγκο της Εθνικής
Χενκ Τεν Κάτε: Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού φέρεται να είναι από τους βασικούς υποψηφίους για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος.

Χενκ Τεν Κάτε: Σε αναζήτηση ομοσπονδιακού τεχνικού βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες η ΕΠΟ, καθώς ο Άγγελος Αναστασιάδης αποτελεί οριστικά παρελθόν από την Εθνική Ελλάδος. Ουσιαστικά το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η συνεργασία με τον 65χρονο τεχνικό είναι κάποιες λεπτομέρειες και η τελική ανακοίνωση, με την Ομοσπονδία να βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση αντικαταστάτη για τον πάγκο της ομάδας.

Το πρωί της Δευτέρας (15/7), ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος συναντήθηκε με τον Άγγελο Αναστασιάδη, γνωστοποιώντας του ότι η ΕΠΟ θέλει να λήξει τη μεταξύ τους συνεργασία. Φυσικά, υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, όπως το ύψος της αποζημίωσης που δικαιούται να λάβει ο Έλληνας τεχνικός. Παράλληλα, εκτός του 66χρονου τεχνικού, τα πόστα τους θα αφήσουν και δύο πρώην διεθνείς, κάτοχοι του Euro 2004. Ο λόγος για τους Στέλιο Γιαννακόπουλο, ο οποίος ήταν εκ των βοηθών του Αναστασιάδη, αλλά και Άγγελο Μπασινά, που ήταν τεχνικός διευθυντής των εθνικών ομάδων. Οι δυο τους αναμένεται να ακολουθήσουν στην έξοδο τον Αναστασιάδη.

Χενκ Τεν Κάτε: Φέρεται να είναι το πρώτο φαβορί για αντι-Αναστασιάδης

Πλέον ο επόμενος εκλέκτορας έχει το δύσκολο έργο να καθοδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα υπόλοιπα παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2020, με την εθνική μας να χρειάζεται μια εξαιρετική πορεία αν θέλει να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης. Τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα της ελληνικής ομοσπονδίας είναι πολλά, όμως σενάρια αναφέρουν ότι ο επόμενος ομοσπονδιακός τεχνικός θα είναι από το εξωτερικό. Το πρώτο όνομα που φέρεται να εξετάζει η ΕΠΟ λοιπόν είναι ο Χενκ Τεν Κάτε.

Ο Ολλανδός προπονητής έχει δεν είναι άγνωστος στους Έλληνες φιλάθλους, καθώς είχε βρεθεί στον πάγκο του Παναθηναϊκού και φέρεται να έχει επαφές με την ΕΠΟ για να αντικαταστήσει τον Άγγελο Αναστασιάδη. Θυμίζουμε πως ο Τεν Κάτε ήταν προπονητής των «πρασίνων» τη σεζόν 2008-09 και με έφτασε με τον Παναθηναϊκό μια «ανάσα» από τα προημιτελικά του Champions League, όπου και αποκλείστηκε από τη Βιγιαρεάλ.

Μετά τον Παναθηναϊκό πέρασε από αρκετές ομάδες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου (Αλ Αχλί, Ουμ Σαλάλ, Σαντόνγκ Λουνένγκ, Σπάρτα Ρότερνταμ) και από το 2016 ήταν στον πάγκο της Αλ Τζαζίρα. Φήμες λένε μάλιστα πως οι συζητήσεις του Τεν Κάτε με την ελληνική ομοσπονδία είναι σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται να αναλάβει μέσα στις επόμενες μέρες την Εθνική Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments