Ελλάδα

Σεισμός Αθήνα: Δεκάδες οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων από την Πυροσβεστική

Σεισμός Αθήνα: Δεκάδες οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων από την Πυροσβεστική
Σεισμός Αθήνα: Μετά τη σεισμική δόνηση, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν έχουν σταματήσει να επιχειρούν απεγκλωβισμούς ατόμων.

Σεισμός Αθήνα: Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία δεν έχει σταματήσει να δέχεται κλήσεις από εγκλωβισμένους ανθρώπους σε ασανσέρ, λόγω της σεισμικής δόνησης που “χτύπησε” κοντά στη Μαγούλα λίγο μετά τις 2:10 το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έχουν γίνει μέχρι στιγμής 45 παρεμβάσεις και έχουν απεγκλωβιστεί 31 άνθρωποι. Παράλληλα, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η επιχείρηση στην Πύλη 1 του λιμανιού στον Πειραιά, στο κτίριο όπου κατέρρευσε. Οι έρευνες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, δεν έδειξαν ότι υπάρχει κάποιος εγκλωβισμός στα συντρίμμια.

Σε ανοιχτή γραμμή με τις Αρχές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνεται συνεχώς. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει τεθεί σε ετοιμότητα εάν χρειαστεί η συνδρομή του. Συνιστώ ψυχραιμία και καλώ τους πολίτες να ενημερώνονται και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε», αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η «Ελληνική Κυβέρνηση @govgr».

Ενώ λίγο πριν ενημέρωνε: «Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση από την πρώτη στιγμή. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδης και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο κέντρο επιχειρήσεων και συντονίζουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments