Ελλάδα

Σεισμός: Έκκληση στους πολίτες από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Σεισμός: Έκκληση στους πολίτες από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας
Σεισμός: Τι αναφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Σεισμός: Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 14:13 το μεσημέρι, μεγέθους 5.1R, αλλά και οι ισχυροί μετασεισμοί που “ταρακούνησαν” το λεκανοπέδιο, ήταν λογικό να κινητοποιήσουν τους πολίτες. Δευτερόλεπτα μετά την πρώτη δόνηση μέχρι και αυτή την ώρα, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν “μπουκώσει” από τις χιλιάδες κλήσεις οι οποίες σημειώνονται, με σκοπό ο κόσμος να μάθει αν είναι καλά οι οικείοι του. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις επικοινωνίες, με τις γραμμές να μην πιάνουν ή να πέφτουν εντελώς, ακόμη και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, περίπου 1:30 ώρα μετά την πρώτη δόνηση.

Για τον λόγο αυτόν, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες στο να μην χρησιμοποιούν τους κλασικούς τρόπους επαφής, όπως είναι οι κλήσεις δια τηλεφώνου. Αντιθέτως, συστήνουν τη χρήση των δεκάδων εφαρμογών επικοινωνίας στο διαδίκτυο, που δεν αντιμετωπίζει θέματα. Για την ακρίβεια, συνίσταται η χρήση εφαρμογών όπως το WhatsApp, το Viber, το Skype, το Messenger και άλλα. Τουλάχιστον μέχρι να αποσυμφορηθεί το δίκτυο.

Ελικόπτερα και επίγειες δυνάμεις αναπτύχθηκαν μετά τον σεισμό

Αμέσως μετά την εκδήλωση σεισμού στην Αττική ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ήδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ένα ελικόπτερο super puma και ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στο χώρο της Δυτικής Αττικής, για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.

Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, αναπτύσσονται στην περιοχή, για να συνδράμουν τους πολίτες. Ρωγμές σε σπίτια κυρίως σε περιοχές της Μάνδρας έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής από τον σεισμό στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Αμέσως μετά τον σεισμό από το Κέντρο του ΠΣ σήμανε συναγερμός και μεταξύ άλλων ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα μαζί με ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στον χώρο της Δυτικής Αττικής για αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή. Ταυτόχρονα δυνάμεις του ΠΣ και της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments