Πολιτική

Νικήτας Κακλαμάνης: Πήρε 290 ψήφους – Ποιοι βουλευτές δεν τον ψήφισαν

Νικήτας Κακλαμάνης: Πήρε 290 ψήφους – Ποιοι βουλευτές δεν τον ψήφισαν
Νικήτας Κακλαμάνης: Εξαιρετική "επίδοση" στην ψηφοφορία για την αντιπροεδρία της Βουλής, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να ξεπερνά ακόμη και τον Κώστα Τασούλα.

Νικήτας Κακλαμάνης: Το πρωί της Πέμπτης, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τον νέο πρόεδρο του σώματος αλλά και τους αντιπροέδρους. Ο Κώστας Τασούλας είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής, “σαρώνοντας” στην ψηφοφορία, καθώς συγκέντρωσε 283 ψήφους σε σύνολο 298 βουλευτών που συμμετείχαν εκείνη την ώρα στη διαδικασία. Ουσιαστικά, ο κ. Τασούλας δεν πήρε μόνο τις ψήφους από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και τους 15 βουλευτές του, όπως και των Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρη Τζανακόπουλου που έλειπαν. Ο κ. Τασούλας «έσπασε» με μεγάλη διαφορά το προηγούμενο ρεκόρ που ανήκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία το 2015 είχε συγκεντρώσει 235 ψήφους από τη Βουλή.

Πάντως, παρά το εντυπωσιακό νούμερο ψήφων του Τασούλα, υπήρξε μεγαλύτερη… συσπείρωση, στην ψηφοφορία για τους αντιπροέδρους. Περισσότερους ψήφους από τον πρόεδρο της Βουλής πήρε ο αντιπρόεδρος, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έλαβε 290 ψήφους στο σύνολο 295 βουλευτών, παίρνοντας το “χρίσμα” με αρκετά μεγάλο ποσοστό (98.7%). Η προτίμηση του βουλευτικού σώματος στον Κακλαμάνη ήταν σχεδόν απόλυτη, με πέντε βουλευτές μόνο να μην τον ψηφίζουν. Κι αυτοί οι πέντε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το “Βήμα”, είναι οι Κώστας Μάρκου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Γιάννης Μπουρνούς (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και οι Γιώργος Καμίνης και Μιχάλης Κατρίνης από το ΚΙΝΑΛ. Οι τρεις του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν παρών και στις τρεις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τους αντιπροέδρους. Οι του ΚΙΝΑΛ, ψήφισαν “ναι” σε Αθανασίου και Μπούρα, αλλά “παρών” στην επιλογή Κακλαμάνη.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, γεννήθηκε στην Άνδρο τη 1η Απριλίου 1946. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1971 και ειδικεύτηκε στον τομέα της ακτινοθεραπείας και ογκολογίας. Το 1981 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και το 1989 εξελέγη ομόφωνα επίκουρος καθηγητής της ίδιας Σχολής. Από το 1975 έως το 2008 υπηρέτησε στο Νοσοκομείο “Αρεταίειο”.

Ο κ. Κακλαμάνης ασχολήθηκε ενεργά με συνδικαλισμό από το 1965 και εξελέγη δις στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Το 1986 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και το 1987 εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 1990 στην εκλογική περιφέρεια Α΄ Αθηνών, της οποίας διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments