Ελλάδα

Φωτιά Κιθαιρώνας: Μαίνεται η πυρκαγιά, έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά Κιθαιρώνας: Μαίνεται η πυρκαγιά, έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Φωτιά Κιθαιρώνας: Ενισχύθηκαν αισθητά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή,

Φωτιά Κιθαιρώνας: Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν την κατάσβεση της φωτιά, που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στον Κιθαιρώνα. Κι αυτό γιατί το πύρινο μέτωπο μαίνεται σε αρκετά δύσβατο σημείο, γεγονός που δυσκολεύει αρκετά το έργο των πυροσβεστών που προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να πετύχουν την κατάσβεση του. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το γεγονός ότι η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο βοηθάει και στον, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κίνδυνο επέκτασης της, ο οποίος είναι μικρός.

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 145 πυροσβέστες με 32 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 4 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας, της δήμων και των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας από αέρος έκαναν ρίψης νερού 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Θυμίζουμε πως πριν από μερικές ώρες στη συγκεκριμένη περιοχή έπνεαν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Γι’ αυτό και οι κάτοικοι εξέφρασαν φόβους ότι αν η φωτιά δεν ελεγχόταν άμεσα με τη βοήθεια εναέριων μέσων, τότε τα πράγματα θα ήταν δύσκολα, ιδιαίτερα για τον οικισμό του Αγίου Νεκταρίου Βιλίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments