Ελλάδα

Σεισμός στην Αθήνα: «Πόλεμος» ανάμεσα στους σεισμολόγους για την Επιτροπή Εκτίμησης (vid)

Σεισμός στην Αθήνα: «Πόλεμος» ανάμεσα στους σεισμολόγους για την Επιτροπή Εκτίμησης (vid)
Σεισμός στην Αθήνα: Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Άκη Τσελέντη και τον Ευθύμη Λέκκα.

Σεισμός στην Αθήνα: Μπορεί οι δονήσεις που προκάλεσαν ταραχή στην Αττική να έχουν περάσει, αλλά η κόντρα ανάμεσα στους σεισμολόγους παραμένει ανοιχτή. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης έχει ανοίξει…βεντέτα με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα.

Η αρχή έγινε όταν ο Άκης Τσελέντης εξαπέλυσε σοβαρές καταγγελίες εναντίον του ΟΑΣΠ, λέγοντας πως «Αν δεν ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα πράγματα θα ήταν βαριά. Ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε το ρόλο του». Ο καθηγητής έκανε έντονα παράπονα στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ γιατί δεν κλήθηκε χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, παρότι είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι δεν τον κάλεσε κανείς επειδή «δεν είναι αυλοκόλακας σαν κάποιους που προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους».

Έβγαλαν τα μαχαίρια Τσελέντης και Λέκκας

Λίγο αργότερα ο καθηγητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου τόνισε ότι «από την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας με είχε αποκλείσει ο κ. Σπίρτζης, αλλά χθες έπρεπε να έχω κληθεί. Ο μόνος που με πήρε τηλέφωνο χθες για να ενημερωθεί ήταν ο κ. Σαμαράς», ήταν τα λόγια του. Στη συνέχεια τόνισε ότι  ο ΟΑΣΠ πρέπει να κοπεί στα δύο: Ένα τμήμα του να περιλαμβάνει επιστήμονες και να δημιουργηθεί άλλο ένα, επιχειρησιακό, που να μεριμνά για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας.

Ανέφερε επίσης ότι ο ΟΑΣΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων έπρεπε να είχε κάνει καταγραφή όλων των διατηρητέων κτιρίων της πόλης και να φροντίσουν για την άρση της επικινδυνότητάς τους» Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να γίνει αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία. Τα αίματα άναψαν όταν τοποθετήθηκε ο Ευθύμης Λέκκας. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ από την πλευρά του τόνισε ότι ΟΑΣΠ έχει 35 χρόνια ιστορία και μεγάλη αναγνώριση του έργου του από την Ελληνική Κοινωνία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι ο κ Τσελέντης θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός γιατί από τη διοίκηση του ΟΑΣΠ πέρασαν κορυφαίοι καθηγητές και επιστήμονες της χώρας όπως ο Ι. Δρακόπουλος, ο Β.Παπαζάχος, ο Δ. Παπανικολάου, ο Κ . Μαρκόπουλος και ο Γ. Σταυρακάκης.

Ανέφερε επίσης ότι «ο κ. Τσελέντης ήταν 20 χρόνια μέλος της επιτροπής σεισμικής επικινδυνότητας και δεν πήγαινε ποτέ στις συνεδριάσεις της» και υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν τον συμπεριέλαβε στην παρούσα σύνθεση της επιτροπής «γιατί εκκρεμούσε εισαγγελική έρευνα σε βάρος του σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει για επικείμενο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα».

Η νέα ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE μας πάει πιο μακριά με «super» προστασία & «super»επιδόσεις bp

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments