Πολιτική

Βουλή: Με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινούν σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Βουλή: Με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινούν σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης
Βουλή: Στις 18:00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα ξεκινήσει την διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων.

Βουλή: Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκινά σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Ολομέλεια η τριήμερη διαδικασία της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Της ομιλίας του πρωθυπουργού έπονται ομιλίες βουλευτών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να λάβουν τον λόγο και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Την Κυριακή και την Δευτέρα, τις προγραμματικές δηλώσεις θα αναγνώσουν ο καθένας στον τομέα της ευθύνης του, οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί. Θα παρεμβάλλονται ομιλίες βουλευτών από όλα τα κόμματα, όπως εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Η τριήμερη διαδικασία, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Της ψηφοφορίας, θα προηγηθεί ο κύκλος των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών.

Το σίγουρο είναι ότι το επόμενο τριήμερο αναμένεται να συγκρουστούν, να αντιπαρατεθούν, οι απόψεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για όλα τα μείζονα θέματα, όπως το καυτό ζήτημα της ΔΕΗ, η οικονομία, το φορολογικό, τα εργασιακά, τη δικαιοσύνη, το πανεπιστημιακό άσυλο που η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι θα καταργήσει με νομοσχέδιο που θα έρθει ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα στη βουλή.

Τα είπαν για το άσυλο Μητσοτάκης – Κεραμέως

Πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας προκειμένου να συζητήσουν όλα τα θέματα στο χώρο της Παιδείας. Ένα από τα βασικότερα είναι η κατάργηση του Πανεπηστιμιακού ασύλου. Η υπουργός τόνισε ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις , θα περιληφθεί ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου. «Ήδη έχουμε συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς για τις παραμέτρους της ρύθμισης», επισήμανε.

Εξάλλου, ανακοίνωσε την ανάκληση της σύστασης επιτροπής για τα προγράμματα σπουδών της τέταρτης Νομικής στην Πάτρα. «Είναι προεκλογική μας δέσμευση να μην προχωρήσει η τέταρτη Νομική. Έτσι, ανακαλείται σήμερα η απόφαση για τη σύσταση της επιτροπής που θα συζητήσει την ίδρυσή της. Δεν είναι θέμα Πάτρας. Είναι θέμα τέταρτης Νομικής. Η χώρα δεν χρειάζεται τέταρτη Νομική», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments