Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η εισηγητική ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Τι προέτρεψε τους βουλευτές του κόμματος και ποιον πρότεινε ως γραμματέα της Κ.Ο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε το σύνθημα για περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος. Πάντως, δεν δίστασε να εκφράσει τη χαρά του για το γεγονός πως η νυν κυβέρνηση αποτελεί μια ισχυρή πλειοψηφία εντός Βουλής, καλωσορίζοντας μάλιστα και τα στελέχη τα οποία έκαναν το βήμα παραπάνω και εκλέχθηκαν στην τωρινή Βουλή. Συν τοις άλλοις, δεν παρέλειψε να κάνει σχόλιο και για τις γυναίκες, τονίζοντας ότι θα εργαστεί ώστε η γυναικεία εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο να γίνει εντονότερη τα επόμενα χρόνια.

«Η κατεύθυνσή μας είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο. Συγκινούμαι για την εικόνα που βλέπω απέναντί μου. Πρόκειται για μια αυτοδύναμη πλειοψηφία, από τις ισχυρότερες που ήρθαν στη Βουλή τις τελευταίες δεκαετίες και μοναδική στα χρόνια της κρίσης». Σημείωσε ότι «62 στελέχη μας εκλέχθηκαν για πρώτη φορά. Καλώς ήρθατε! Θα θέλαμε περισσότερες γυναίκες στο Κοινοβούλιο και θα εργαστούμε προς αυτό. Είναι θετικό το ότι έχουμε μεγαλύτερο εύρος εκπροσώπησης από εργασιακούς χώρους».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε για τις δημόσιες παρεμβάσεις της Κ.Ο και το πως θα πρέπει να γίνονται: “Οι δημόσιες προεμβάσεις μας πρέπει να είναι ουσιαστικές. Κυρίως, πρέπει να αποπνέουν πολιτικό ήθος, γιατί η αναβάθμιση του πολιτικού λόγου, είναι προϋπόθεση για να φέρουμε την πολιτική κοντά στον πολίτη. Να υπηρετήσουμε τη δημοκρατία με μια νέα ποιότητα, που θα την καθιστά αποτελεσματικότερη στη λαϊκή συνείδηση”, ενώ σχολίασε και το γεγονός πως στα έδρανα της Βουλής δεν κάθονται πλέον εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής:” Αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση η απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι μια μάχη κατά του λαϊκισμού, που θα συνεχιστεί και οφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε (τον λαϊκισμό) σε όλα τα μέτωπα”.

Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Τασούλα και ο Σταύρος Καλαφάτης

Έπειτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σχόλιο και για τον νέο πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα: “στο πρόσωπο του Κώστα Τασούλα αναγνωρίστηκαν χθες το ήθος και η αξία του Κώστα Τασούλα. Συγχαρητήρια πρόεδρε! Έχουμε χρέος να δουλέψουμε, για να ζούμε πιο συχνά τέτοιες στιγμές στο Κοινοβούλιο”, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει και τη συμβουλή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, προερχόμενη από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: “Πάντα στο Κοινοβούλιο, όταν ακούς προσεκτικά, θα μάθεις κάτι. Το βήμα αυτό, το βήμα του Κοινοβουλίου, είναι ένα βαρύ βήμα, που επιβραβεύει την ποιότητα, την καλή προετοιμασία, τους χαμηλούς τόνους και το συγκροτημένο πολιτικό ήθος”.

Για το τέλος κράτησε την πρότασή του για τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε τον Σταύρο Καλαφάτη, τονίζοντας προς τους βουλευτές του: “Μην του κάνετε τη ζωή του δύσκολη, διότι η δουλειά του είναι ορισμένες φορές άχαρη”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments