Αθλητισμός

Europa League: Η κλήρωση για ΑΕΚ, Ατρόμητο και Άρη στον γ’ προκριματικό γύρο

Europa League: Η κλήρωση για ΑΕΚ, Ατρόμητο και Άρη στον γ’ προκριματικό γύρο
Europa League: Οι αντίπαλοι για την ΑΕΚ, τον Ατρόμητο και τον Άρη στον γ' προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Europa League: Χαμόγελα για την ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να αποφύγει τους πολύ δυνατούς αντιπάλους στην κλήρωση του γ’ προκριματικού, “πέφτοντας” στο ζευγάρι της Χόνβεντ με την Ουνιβερσιτατέα Κραιόβα. Η ουγγρική και η ρουμάνικη ομάδα θα παλέψουν στον β’ προκριματικό και ο νικητής θα βρει απέναντί του την ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο. Το πρώτο ματς της “Ένωσης” έχει οριστεί για τις 8 Αυγούστου, εκτός έδρας, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 15 Αυγούστου μήνα στο Ολυμπιακό Στάδιο κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Άρης από την άλλη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια εκ των Μόλντε (Νορβηγία) ή Τσουκαρίτσκι, αν και εφόσον καταφέρει να πάρει την πρόκριση κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού. Τέλος, ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει μία εκ των Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) ή Κουόπιο (Φινλανδία), εάν περάσει τη Ντουνάιτσκα Σρέντα. Τέλος, εάν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League θα “υποβιβαστεί” στον τρίτο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Αντβέρπ από το Βέλγιο.

Άγιαξ και Μπασάκσεχιρ στον δρόμο του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού

Τον Άγιαξ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, μετά την κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 6 ή 7 Αυγούστου και η ρεβάνς στο «Αμστερνταμ Αρένα» στις 13 του ίδιου μήνα. Οι πρωταθλητές Ελλάδος θα βρουν για ακόμη μια φορά απέναντί τους την ολλανδική ομάδα, η οποία και στο παρελθόν έχει «φράξει» τον δρόμο στον ελληνικό σύλλογο. Παράλληλα, εάν ο Ολυμπιακός προκριθεί στα ματς του β’ προκριματικού γύρου κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν, τότε θα βρει απέναντί του την τουρκική Μπασάκσεχιρ. Το πρώτο ματς θα γίνει στην Τουρκία στις 6-7 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στις 13/8 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Άγιαξ είναι επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Ιδρύθηκε το 1900 και είναι ένας από τους τρεις συλλόγους της χώρας, μαζί με την Φέγενορντ και την Αϊντχόφεν, που πρωταγωνιστούν στο ολλανδικό ποδόσφαιρο. Η έδρα της ομάδας είναι η Άμστερνταμ Αρίνα και το όνομα Άγιαξ σημαίνει Αίας, ονομασία που πήρε από τον Αίαντα πού ήταν ένας από τους σημαντικότερους ήρωες του Τρωικού πολέμου.

Η Μπασάκσεχιρ είναι από τις πολλές ομάδες που εδρεύουν στην πόλη της Κωνσταντινούπολης. Ιδρύθηκε το 1990 ως τμήμα του αθλητικού συλλόγου Ισταμπούλ Μπουγιούκσεχιρ Μπελεντίγιεσπορ και αγωνίζεται στην Πρώτη Κατηγορία της Τουρκίας (Super Lig). Την σεζόν 2009-2010 κατέκτησε την 6η θέση, κάνοντας μια καλή σεζόν σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (2007 και μετά), όπου βρισκόταν από την 10η θέση και κάτω. Το στάδιο της είναι το Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ που χρησιμοποιείται και για τους αγώνες της Εθνικής Τουρκίας. Έχει χωρητικότητα 82.300 θέσεων, η οποία το καθιστά το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments