Πολιτική

Βουλή: Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι προγραμματικές δηλώσεις (LIVE)

Βουλή: Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι προγραμματικές δηλώσεις (LIVE)
Βουλή: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Βουλή: Με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού και την ψήφο εμπιστοσύνης που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση ολοκληρώνεται απόψε τα μεσάνυχτα η συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.  Θα προηγηθεί ο κύκλος ομιλιών των πολιτικών αρχηγών κατά αντίστροφη κοινοβουλευτική σειρά, σύμφωνα με τη δύναμη των κομμάτων, και η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού.

Η συνεδρίαση σήμερα, τελευταία ημέρα, ξεκίνησε από τις 9:30 με τις τοποθετήσεις των υπουργών και υφυπουργών, οι οποίοι εξειδικεύουν ο καθένας στον τομέα της ευθύνης του τις προτεραιότητες και τις δράσεις του χαρτοφυλακίου τους σε βάθος τετραετίας, αλλά και τις ομιλίες βουλευτών όλων των κομμάτων. Η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία ξεκίνησε το Σάββατο 20 Ιουλίου, το απόγευμα, οπότε ο πρωθυπουργός ανέγνωσε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ενώ τον λόγο πήραν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η δεύτερη και τελική τοποθέτηση του πρωθυπουργού ο οποίος το Σάββατο και σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση και πυροδότησε έντονες συζητήσεις ανακοίνωσε μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ από φέτος τον Αύγουστο κατά 22% .

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του για το ασφαλιστικό αλλά και για τη μείωση του αφορολόγητου. Η φορολογική πολιτική και οι κυβερνητικές επιλογές πάνω σε αυτή αναμένεται ότι θα μπει στο επίκεντρο της ομιλίας του υπουργού των Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα.

Δείτε LIVE εικόνα από τη συζήτηση στη Βουλή

Διαβάστε Eπίσης

Δόμνα Μιχαηλίδου: «2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται – Δεν κόβεται κανένα επίδομα»

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτές είναι οι πέντε αλήθειες που αποκρύπτει η Νέα Δημοκρατία για τον ΕΝΦΙΑ»

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι