Πολιτική

Παύλος Πολάκης – Νίκος Παππάς: Πήγαν σε ταβέρνα και τα είπαν για τις προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη (pic)

Παύλος Πολάκης – Νίκος Παππάς: Πήγαν σε ταβέρνα και τα είπαν για τις προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη (pic)
Παύλος Πολάκης - Νίκος Παππάς: Οι δύο πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές συνέφαγαν σε γνωστή ταβέρνα του Μοσχάτου.

Παύλος Πολάκης – Νίκος Παππάς: Οι δυο τους ήταν μέχρι πρότινος υπουργοί. Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, εκλέχθηκαν βουλευτές με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που έδωσε σε αμφότερους λίγο ελεύθερο χρόνο, μην έχοντας στις πλάτες τους τα καθήκοντα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και του Υγείας. Τα δύο στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν την Κυριακή στους “Ψαρομεζέδες”, μια γνωστή ταβέρνα στο Μοσχάτο, δοκίμασαν τα εκλεκτά εδέσματα και… σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, μίλησαν για τις προγραμματικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τη δουλειά που τους περιμένει. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Χανίων ανέφερε τα εξής στο ποστάρισμά του στο facebook: “Στους “Ψαρομεζέδες” στο Μοσχάτο συζητώντας για τις προγραμματικές δηλώσεις του Μητσοτάκη… και για τη δουλειά που έχουμε μπροστά μας… Με τον Νίκο Παππά”.

Αλέξης Τσίπρας: “Οι ένοχες σιωπές του Μητσοτάκη”

Κεντρικό σημείο στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, είχε η κριτική του στις «έξι ένοχες σιωπές» του πρωθυπουργού, σύμφωνα πάντα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μας μιλήσατε για 6 αλήθειες αλλά εγώ θα σας μιλήσω για τις 6 ένοχες σιωπές σας.

Δεν είπατε κουβέντα για το ασφαλιστικό, ποιος θα καλύψει τη δημοσιονομική τρύπα που προκύπτει. Δεύτερον, τα επιδόματα. Δεν μας είπατε εάν θα τα διατηρήσετε, είπατε μόνο ότι είναι επιδόματα φτώχειας. Ποια είναι; Το ΚΕΑ; Το επίδομα ανεργίας; Το στέγασης; Το οικογενειακό επίδομα; Τα αναπηρικά επιδόματα είναι επιδόματα φτώχειας; Θα διατηρηθούν ή θα καταργηθούν; Τρίτη ένοχη σιωπή, δεν είπατε κουβέντα αν θα διατηρήσετε το δώρο Πάσχα που δώσαμε ως μόνιμη παροχή 13ης σύνταξης. Τέταρτη, δεν είπατε κουβέντα για το αφορολόγητο που ζητούν οι δανειστές.Πέμπτη ένοχη σιωπή, η εισφορά αλληλεγγύης που εμείς θα είπαμε πως θα καταργήσουμε ως 20.000 ευρώ και θα μειώσουμε δραστικά για εισοδήματα πάνω από αυτά. Και τέλος η προκαταβολή φόρου, που από το 2020 θα πάει από το 100% στο 50%».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας μίλησε «ανησυχητικά» πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης. Έφερε και κάποια παραδείγματα, όπως είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει εξουσίες στο πρωθυπουργικό γραφείο όσο κανένας άλλος πρωθυπουργός στα χρονικά. ΕΥΠ, ΕΡΤ και ΑΠΕ θα λειτουργούν απευθείας με βάση τις δικές του υποδείξεις», σημείωσε μεταξύ άλλων. Επιπλέον, «την πρώτη κιόλας μέρα έπαυσαν τον αρχηγό της Αστυνομίας και τοποθέτησαν διορισμένο γενικό γραμματέα στο Υπουργείο ‘Αμυνας με αρμοδιότητα να συντονίζει τα γενικά επιτελεία. Έτσι όμως υποβαθμίζεται με πρωτοφανή τρόπο ο ρόλος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ», συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments