Αθλητισμός

Αμπέλ Φερέιρα: Έχει καταλήξει στους βασικούς ενόψει Άγιαξ

Αμπέλ Φερέιρα: Έχει καταλήξει στους βασικούς ενόψει Άγιαξ
Αμπέλ Φερέιρα: Τα δυο πρώτα φιλικά στο δεύτερο στάδιο προετοιμασίας είχαν τον χαρακτήρα μονταρίσματος της ενδεκάδας.

Αμπέλ Φερέιρα: Οι υποψίες για τον προπονητή του ΠΑΟΚ από το φιλικό παιχνίδι με την Σιντ Τρούιντεν επιβεβαιώθηκαν στο παιχνίδι με την Αντερλεχτ.  Ο Αμπέλ Φερέιρα στα δυο φιλικά παιχνίδια έδειξε ξεκάθαρα τις σκέψεις του για το βασικό σχήμα που θα κληθεί σε πρώτη φάση να αντιμετωπίσει στην Τούμπα τον Άγιαξ.

Σύμφωνα με την metrosport.gr, η μόνη θέση για την οποία υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά είναι αυτή του δεύτερου χαφ. Ο Εσίτι ανακοινώθηκε και ενσωματώθηκε στην ομάδα, αλλά θα πρέπει να αποδείξει στον Φερέιρα πως μπορεί μέσα σε αυτό το διάστημα να “κουμπώσει” στα θέλω του προπονητή. Αν το κάνει αυτό τότε πιθανότατα να είναι αυτός που θα ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα τη στιγμή που θα σφυρίζει ο διαιτητής την έναρξη του πρώτου αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Από εκεί και πέρα και αρχίζοντας από την άμυνα, η πεντάδα δεν αλλάζει. Ο Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια (για αυτό και έπαιξε και στα 90′ της αναμέτρησης με την Αντερλεχτ), ο Βαρέλα και ο Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, ο Μάτος στα δεξιά και ο Γιαννούλης στα αριστερά.

Ο νεαρός που επίσης αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του προχθεσινού φιλικού γιατί πολύ απλά ο Φερέιρα θέλει να του δώσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο ώστε να είναι έτοιμος για το πρώτο ματς. Και αν κρίνουμε από τα πολλά χειροκροτήματα που εισέπραξε ο Γιαννούλης από τον Πορτογάλο τεχνικό κατά τη διάρκεια του αγώνα, πρέπει να αισθάνεται σίγουρος ότι θα έχει αυτή την τεράστια ευκαιρία. Σε ότι αφορά τα χαφ; Αν ο Εσίτι κριθεί ανέτοιμος τότε Ελ Καντουρί και Αουγκούστο θα είναι το δίδυμο.

Μπορεί ο Μίσιτς να ήταν καλός στο ματς με την Αντερλεχτ αλλά έπαιξε επειδή ο Αουγκούστο έπρεπε να προφυλαχθεί. Στην επίθεση, τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα όσο και στην άμυνα. Δηλαδή ο Ακπομ στην κορυφή και δίπλα του ο Πέλκας με τον Μπίσεσβαρ στα αριστερά και τον Ζαμπά στα δεξιά. Το ότι οι δυο ακραίοι ποδοσφαιριστές έπαιξαν για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό βασικοί και μάλιστα για περισσότερη ώρα δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του Φερέιρα που ως εναλλακτικές έχει τον Στοχ και τον Λημνιό αλλά σε καμιά περίπτωση τον Λάμπρου και τον Ενρίκε.

Οι εναλλακτικές

Ο Ινγκασον έχει το σαφές προβάδισμα ως τρίτος στόπερ αφενός διότι είναι ένα κλικ πιο πάνω από τον Μιχάι (που δεν έπαιξε την Τρίτη) και αφετέρου διότι δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ροδρίγκο είναι το μπακ απ του Μάτος και μόνο αυτή τη θέση μπορεί να υπηρετήσει αφού αριστερά δυσκολεύεται και αυτό φάνηκε και στο ματς με την Σιντ Τρούιντεν.

Για αυτό και στα αριστερά επείγει η άφιξη νέου παίκτη αφού ο φιλότιμος Μιχαηλίδης είναι λύση εξ ανάγκης για τις προπονήσεις. Στα χαφ ο Μίσιτς αλλά και ο Κάτσε δίνουν τον δικό τους αγώνα, ενώ και ο Σφιντέρσκι γνωρίζει πως ο Ακπομ έχει φανέλα βασικού.

Ο Ενρίκε βλέπει… τείχος

Στην παρούσα φάση ο Ενρίκε φαντάζει ως η πέμπτη επιλογή στους ακραίους επιθετικούς. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο ματς με την Αντερλεχτ αφού έστω και στο τέλος ο Φερέιρα επέλεξε να βάλει τον Γαϊτανίδη αφήνοντας τον Βραζιλιάνο εκτός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments